Συνέντευξη: ZF Moody

Γράφτηκε από
Συνέντευξη: ZF Moody ZF MOODY 950x950

Δεν υπάρχει καλύτερος όρος από το “MOODY” (που αναφέρεται σε έναν άνθρωπο κυκλοθυμικό, σ’ αυτόν που η ψυχική του διάθεση εναλλάσσεται ανάμεσα στη μανία και τη θλίψη) για να περιγράψει κανείς με μια λέξη τον ΖΗΤΑ ΦΙ, aka ZOLAF.

Η πορεία του στο χώρο του Hip-Hop και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Καρδίτσας, ξεκίνησε το 2003 μέσα από τις πρώτες ηχογραφήσεις με το URC. Η παρέα σύντομα μεγάλωσε, μαζί και οι ανάγκες για κάτι μεγαλύτερο και έτσι δημιουργήθηκαν οι UMC’S Production, μια Hip-Hop κολεκτίβα που προώθησε για πάνω από μια δεκαετία όλα τα elements του Hip-Hop, με τον ΖΗΤΑ ΦΙ να είναι από τα ιδρυτικά της μέλη.

Μετά από μια μικρή παύση για τις απαραίτητες ανάσες, το 2017 σήμανε η ώρα της επιστροφής, μέσα από το πρώτο του ατομικό εγχείρημα με την ονομασία “ΖΗΤΑ ΦΙ – THE MIXTAPE” το οποίο σύμφωνα και με τον ίδιο, μπορεί να λειτουργεί ως «φάρμακο» για τον κόσμο που διψά για τον underground ήχο.

Από το 2017 έως το 2020 ακολουθούν οι κυκλοφορίες ενός EP (“Αποστολή εξετελέστη”) τριών βίντεο-κλιπ και δύο digital single, ενώ έπειτα από αυτό, τον ξανασυναντάμε στο “Rough Diamonds vol.2” το 2021, με ένα κομμάτι που έχει τη συμμετοχή του Mpelafon και με αυτή την αφορμή, μοιράζεται μαζί μας σκέψεις και αναμνήσεις μέσα από μια πολύ διαδραστική και αυθόρμητη συζήτηση.

Αρχικά τι σημαίνει το ψευδώνυμό σου;

“Ζήτα Φι” είναι η συντομία του “Ζολάφ”, το οποίο έβγαλα σε μικρή ηλικία, βρίσκοντας γράμματα της αρεσκείας μου στα πρώτα τρία (ZOL) και τα Α, F, απ’ το ονοματεπώνυμό μου για χρήση ως nickname σε bombs, graffitis, το “tag” που λέμε γενικότερα. Το “Moody” ως “συμπλήρωμα” ήρθε μετά την απόσπασή μου απ’ το συγκρότημα (UMCs Production) για να δώσω ένα δείγμα ως προς την απότομη εναλλαγή των συναισθημάτων μου στην προσωπικότητά μου.

Τι είναι αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με τη μουσική;

Καταρχήν ακούω ραπ από μικρό παιδί, όταν με συστήσανε με τη χιπ-χοπ κουλτούρα ήμουν μόλις 8-9 ετών και αφού με το καλό έφτασα σε ηλικία γυμνασίου και εμπλούτισα τα αυτιά μου με περισσότερα ακούσματα ελληνικών συγκροτημάτων και Αμερικάνων ράπερ, εννοείται, – αρχές 2000 χωρίς πολλά μέσα, ίντερνετ, κ.τ.λ., απλά κασέτες και CDs – θέλησα κι εγώ να γίνω ένα ”κομμάτι” της ραπ σκηνής. Ένιωσα πως είχα να πω, να εκφράσω, να αντιδράσω μέσω της μουσικής κυρίως, αφού ήδη “έβαφα” τοίχους και να ηχογραφώ τα βιώματά μου.

Πιάνεις ποτέ τον εαυτό σου να μην ανταποκρίνεται 100% πάνω στη μουσική;

Ναι αυτό συμβαίνει… Δεν είχα “ποτέ” τον απαιτούμενο χρόνο στη διάθεσή μου λόγω εργασίας, οπότε ναι, είτε στο δικό μας studio (ως UMCs P) που πάντα θα έφτανα τελευταίος ή δε θα μπορούσα κάποιες φορές να παρευρεθώ. Μετά δεν υπήρχε το studio και έπρεπε – πρέπει – να βρίσκω πιο δύσκολα φυσικά τον προαπαιτούμενο χρόνο για την αποτύπωση μου σε χαρτί, την ηχογράφηση, το βίντεο και ότι μπορεί να συσχετιστεί για ένα track, πόσο μάλλον για ένα άλμπουμ, με βάση τον “προσωπικό χρόνο”. Έτσι με έχω πιάσει και με “πιάνω” να μην μπορώ να ανταποκριθώ.

Πόσο συχνά βγάζεις κομμάτια και με τι συχνότητα θα ήθελες να βγάζεις;

Αν αναλογιστούμε τα παραπάνω, η συχνότητα πλέον έχει πέσει κατά πολύ, ειδικά σε σχέση με αυτό που θα ήθελα! Έχω αντιληφθεί πως χρονιά με χρονιά εμφανίζονται περισσότερες υποχρεώσεις. Κακώς βέβαια, αλλά δυσχεραίνει η θέση μου ώστε να λαμβάνω μέρος σε εκδηλώσεις κ.α., οπότε και έχω λίγο απομακρυνθεί θα έλεγα. Δυστυχώς! Οπότε στο πόσο συχνά θα ήθελα, θα απαντήσω όσο το δυνατόν πιο τακτικά, ειδικά με βάση τα σημερινά δεδομένα. 

Πες μου 3 ονόματα ράπερ με τους οποίους θα ήθελες να συνεργαστείς και γιατί;

Θα απαντήσω κυρίως βιωματικά πιστεύοντας να σας καλύψω, αφού είπαμε είμαι στα “κόλπα από μικρός”… Snoop Dog – Τάκι Τσαν σε beat του Dre (ας έχωνε και αυτός μαζί μου φυσικά – γέλια). Εννοείται θα ήθελα κ με άλλους της γενιάς μου τύπου FFC, Cypress και  γυναίκες όπως Miss Dynamite, Gavlyn, κ.α….δε φτάνουν 3 (γέλια).

Ποιά θεωρείς ότι είναι τα σημαντικότερα μηνύματα που θα ήθελες να μεταδώσεις στον κόσμο μέσω της μουσικής σου;

Θέλω να μεταδίδω αντίδραση για όσα συμβαίνουν γύρω μας, κοινωνικοπολιτικά μηνύματα. Να αντιλαμβάνονται κάποιοι πώς είναι και άλλοι σαν αυτούς που, δε μπαίνουν σε καλούπια ή να δρουν με τους “πολλούς” – τα λεγόμενα πρόβατα – επειδή απλά βολεύει!!

Σε είδαμε να συμμετέχεις στoRough Diamonds vol.2″ της Universe Music. Πες μας τις εντυπώσεις σου για αυτή τη συνεργασία.

Ενθουσιασμένος και ευχαριστημένος. Έλαβα μέρος μέσω ενός κομματιού μου σε ένα άλμπουμ με εξαιρετικούς καλλιτέχνες της ελληνικής κ αμερικανικής σκηνής. Ήταν μια ανταπόδοση για μένα μετά τα τόσα χρόνια ενασχόλησης στα μουσικά δρώμενα. Να πω φυσικά ένα ευχαριστώ κάπου εδώ, για την επιλογή και την συμμετοχή μου, από τη Universe Music.

Τι να περιμένουμε από εσένα στο άμεσο μέλλον;
Φυσικά το τι θα ήθελα έχει διαφορά από το τι μπορώ λόγω περιορισμένου χρόνου, όμως θα επανέλθω, εν μέσω καραντίνας (1,5 χρόνο) υπήρξαν δύο tracks, ένα clip και μια συμμετοχή στο “Blue Lights Project”, δεν ξέρω κατά πόσο άμεσα θα είναι αλλά, σίγουρα θα γίνει ένα καλό come back.

Με φιλικούς και θερμούς χαιρετισμούς, ZF (Ζήτα Φι) Moody.

Βρείτε τον ZF Moody στα παρακάτω link:

https://www.facebook.com/ZFMOODY

https://www.instagram.com/zitafull_moody/https://www.youtube.com/channel/UCfyi6EWWhFfqeKT47IYngyg/videos

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares