Λακωνία: Εγκρίθηκε η δημοπράτηση κατασκευής νέας γέφυρας του Ευρώτα

Γράφτηκε από
Λακωνία: Εγκρίθηκε η δημοπράτηση κατασκευής νέας γέφυρας του Ευρώτα                                                                                                               950x713

Την δημοπράτηση της κατασκευής της νέας γέφυρας του Ευρώτα, στην Σκάλα της Λακωνίας, ενέκρινε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που συνεδρίασε την Τρίτη 4 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο του με προϋπολογισμό 4.465.000 ευρώ έργου, προβλέπεται ειδικότερα η κατασκευή νέας γέφυρας η οποία θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη παλαιά μεταλλική που θα μετατραπεί σε πεζογέφυρα. Νωρίτερα, η Επιτροπή έχει αποδεχθεί την δωρεά της μελέτης του πιο πάνω έργου.

Ακόμα, στη σημερινή της συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή προέβη στην έγκριση του 1ου πρακτικού αποσφράγισης και αξιολόγησης συμμετοχής στην ανοιχτή διαδικασία, μέσω ΕΣΗΔΗΣ, για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου στο προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ έργο αποκατάστασης υποδομών και βελτίωσης της ασφάλειας στο τμήμα Κορώνη – Βασιλίτσι της 13ης επαρχιακής οδού της Μεσσηνίας.

Ενέκρινε επίσης το πρακτικό δημοπρασίας του με προϋπολογισμό 680.000 ευρώ έργου αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αργολίδας από θεομηνία εξ αιτίας του κυκλώνα “Ζορμπάς|”

Εξ άλλου, η Επιτροπή ενέκρινε δύο σχέδια προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και α) του Δήμου Σπάρτης, προϋπολογισμού 630.000 ευρώ, για την συντήρηση του οδικού δικτύου του δήμου και β) του Δήμου Μονεμβασίας, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, για τη συντήρηση του οδικού δικτύου του δήμου.

Προέβη ακόμα η Οικονομική Επιτροπή στην έγκριση του πρακτικού ελέγχου των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου – κατακύρωσης της σύμβασης της ηλεκτρονικής δημοπρασίας του έργου ανάπλασης πλατειών στον Δήμο Μεγαλόπολης και συγκεκριμένα της πλατείας ΟΕΚ στη Μεγαλόπολη και της πλατείας στο Ψαθί.

Τέλος, μεταξύ άλλων, ενέκρινε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Κορινθίων με αντικείμενο την προμήθεια εξοπλισμού για το κολυμβητήριο της Κορίνθου.

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *