Κλειστά σχολεία σε Αρκαδία και Κορινθία λόγω χιονόπτωσης

Γράφτηκε από
Κλειστά σχολεία σε Αρκαδία και Κορινθία λόγω χιονόπτωσης                             950x713

Στην διακοπή λειτουργίας της σχολικής μονάδας στον Αγιο Πέτρο Κυνουρίας σήμερα 10 Φεβρουαρίου, λόγω των δυσμενών συνθηκών που προκάλεσαν οι έντονες χιονοπτώσεις στην περιοχή, συναίνεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Ανάλογα ανταποκρίθηκε ο περιφερειάρχης και σε ανάλογο αίτημα του Δήμου Σικυωνίων για τις σχολικές μονάδες στις ορεινές περιοχές του εν λόγω δήμου της Κορινθίας, δεδομένου ότι και εκεί διαπιστώνονται δυσμενείς συνθήκες.

Αντίθετα, δεν εγκρίθηκε παρόμοιο αίτημα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης που αφορούσε στην παράταση της μη λειτουργίας σχολικών μονάδων σε περιοχές του, καθώς -όπως αναφέρεται- “από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας δεν προκύπτει ότι υπάρχουν τέτοιες δυσμενείς συνθήκες που εγκυμονούν κινδύνους για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό”.

Οπως επισήμανε σχετικά ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, “σε κάθε περίπτωση, η Περιφέρεια -με τη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης- θα μελετά τα σχετικά αιτήματα και με ιδιαίτερη φειδώ θα συναινεί στο κλείσιμο σχολικών μονάδων, αξιολογώντας κάθε φορά τις αντικειμενικές συνθήκες δυσκολίας και ενδεχόμενου κινδύνου για μαθητές και εκπαιδευτικούς”.

Κατηγορίες άρθρου:
Εκπαίδευση · Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *