Καθαρισμοί ρεμάτων στη Λάρισα

Γράφτηκε από

Επιπλέον 11,6 χλμ καθάρισε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα Φάρσαλα στα ρέματα Λυκόρεμα, Δρυσκολιώτη και Ταμπάκο που ανήκουν στην αρμοδιότητα του ΓΟΕΒ, καθώς και στον Ενιπέα ποταμό. Τα δημόσια έργα είναι μια συνεχής μάχη δυσκολιών, με διεκδίκηση των απαραίτητων χρηματικών πόρων και χρονοβόρες διαδικασίες.

Πρόκειται για αντιπλημμυρικά έργα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, ακολουθούν τη φιλοσοφία build back better και προλαμβάνουν τις αρνητικές επιπτώσεις κλιματικών κινδύνων που έρχονται από το μέλλον. Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν καθαρισμοί σε συνολικό μήκος 4 χλμ. στα ρέματα Λυκόρεμα και Δρυσκολιώτη, 7 χλμ. στο ρέμα Ταμπάκος και 2,6 χλμ. στον Ενιπέα ποταμό, στο τμήμα από τη γέφυρα επί της οδού Λάρισας- Φαρσάλων προς τη Βαμβακού.

Οι εργασίες σε Λυκόρεμα, Δρυσκολιώτη και Ταμπάκο υλοποιούνται στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος  της Περιφέρειας για τον καθαρισμό ρεμάτων και ποταμών σε περιοχές των Φαρσάλων συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 3.500.000 ευρώ. Οι εργασίες στον Ενιπέα χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με συνολικό προϋπολογισμό ένταξης 2.000.000 ευρώ.

Καθαρισμοί ρεμάτων στη Λάρισα                             1
Καθαρισμοί ρεμάτων στη Λάρισα
Καθαρισμοί ρεμάτων στη Λάρισα                             1
Καθαρισμοί ρεμάτων στη Λάρισα                             2
Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares