Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για πώληση αμφιβόλου ποιότητας ελαιολάδου

Γράφτηκε από
Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για πώληση αμφιβόλου ποιότητας ελαιολάδου ezgif 3 81206cbe57 950x1089

Αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντόπισαν και συνέλαβαν 52χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου συνάδελφοί τους του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων σχημάτισαν δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε ποινικές κυρώσεις επί μη συμμόρφωσης στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών, της υγείας και προστασίας ζώων και της διαχείρισης ΖΥΠ και ΠΠ, αλλά και σε ρυθμίσεις για την αγορά προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών.

Ειδικότερα, το πρωί της Τετάρτης 5-6-2024, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς και βρισκόταν σταθμευμένο περιμετρικά λαϊκής αγοράς στην περιοχή της Νεάπολης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 35 πλαστικά δοχεία χωρητικότητας 5 λίτρων έκαστο, με αμφιβόλου ποιότητας, άγνωστης προέλευσης και ύποπτου νοθείας βρώσιμου ελαίου, στα οποία αναγραφόταν ότι πρόκειται για «Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο» περιοχής της Ελλάδας.

Όπως διαπιστώθηκε από την περαιτέρω έρευνα, ο 52χρονος άντρας είχε αγοράσει τα προαναφερόμενα δοχεία από άγνωστο, πλανόδιο πωλητή έναντι συγκεκριμένου χρηματικού ποσού και τα μεταπωλούσε στη διπλάσια τιμή. Επιπρόσθετα, στερούταν σχετικών συνοδευτικών εγγράφων που να δικαιολογούν την κατοχή, μεταφορά και προέλευσή τους.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στην αρμόδια δικαστική Αρχή, ενώ για τα κατασχεθέντα δοχεία παραγγέλθηκε προς τον Ε.Φ.Ε.Τ. Θεσσαλονίκης διενέργεια δειγματοληψίας, για εξέταση δειγμάτων ως προς την ποιότητα, τη γνησιότητα και τυχόν επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Εγκληματικότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *