Γιορτή Ειρήνης από νηπιαγωγεία της Θήβας

Γράφτηκε από
Γιορτή Ειρήνης από νηπιαγωγεία της Θήβας                                                                             950x851

«Αν έστω και ένα παιδί σε κάποια άκρη του κόσμου πεθαίνει από την πείνα ή από τον πόλεμο, τότε ο πολιτισμός μας έχει αποτύχει οικτρά», έγραφε ο Νίκος Καζαντζάκης. Και, δυστυχώς, τα λόγια του περισσότερο επίκαιρα από ποτέ, με χιλιάδες παιδιά στην Ουκρανία, αλλά και σε άλλες γωνιές της Γης, να γνωρίζουν από κοντά το σκληρό πρόσωπο του πολέμου.

Εν όψει των άγιων ημερών του Πάσχα, που αποτελεί γιορτή αγάπης κι ελπίδας, οι μαθητές κι εκπαιδευτικοί έξι νηπιαγωγείων της Θήβας επέλεξαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ειρήνης.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά από το 2ο, 4, 6ο, 9ο, 10ο Νηπιαγωγείο και από το Νηπιαγωγείο της Δομής Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων πραγματοποίησαν την Παρασκευή, 15 Απριλίου πορεία Ειρήνης προς το Δημαρχείο, όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο, κ. Γιώργο Αναστασίου, την πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Ιουλία Κοντού, και τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών, κ. Γεώργιο Παπασπύρου.

Αντιπροσωπεία των μαθητών επέδωσε στον Δήμαρχο Θηβαίων ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά του πολέμου. «Κανένας από εμάς δεν θέλει τον πόλεμο. Με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, είναι ευκαιρία να ευχηθούμε όλοι μαζί να επικρατήσει αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, έτσι ώστε το όνειρο κάθε παιδιού για έναν ειρηνικό κόσμο να γίνει πραγματικότητα», ανέφερε ο κ. Αναστασίου, παραλαμβάνοντας το ψήφισμα κι ευχόμενος καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση στους μαθητές.

Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Διάφορα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *