Η 10η Συνδιάσκεψη για την ΚΑΠ στην Πάτρα

Γράφτηκε από
Η 10η Συνδιάσκεψη για την ΚΑΠ στην Πάτρα         3       950x784

Με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων των πραγματικών παραγωγών και την αποτροπή των φαινομένων «μαύρης» οικονομίας το ΥΠΑΑΤ προχωρεί σε μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πραγματικών παραγωγών, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός στη 10η Συνδιάσκεψη για την ΚΑΠ

Ο κ. Λιβανός έδωσε έμφαση στις τεράστιες δυνατότητες για αγροτική ανάπτυξη που έχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο ΥπΑΑΤ υπενθύμισε ότι έχουν ήδη δοθεί για ενισχύσεις λόγω κορωνοϊού σε παραγωγούς της Περιφέρειας 42 εκατ. ευρώ. Ανακοίνωσε ότι έχει εγκριθεί ήδη το πρόγραμμα ενίσχυσης για την επίσπορη πατάτα, μανταρίνια, κλιμεντίνες και επιτραπέζια ελιά.

Όπως εξήγησε ο κ. Λιβανός, τα δημοσιονομικά της χώρας που επηρεάζουν ασφυκτικά τις αποφάσεις του ΥπΑΑΤ, θα καθορίσουν και τη δυνατότητα ικανοποίησης και άλλων αιτημάτων παραγωγών, όπως αυτό της ενίσχυσης των παραγωγών οινοποιήσιμων σταφυλιών, που του έθεσαν αγρότες σε συνάντηση που είχε μαζί τους στην είσοδο του κτήματος της Achaia Clauss, που γίνεται η Συνδιάσκεψη. Επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον του υπουργείου για την αγροτική ανάπτυξη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, υπενθύμισε ότι έχει δοθεί 1 εκατ. ευρώ για ενίσχυση των ασχολούμενων με τα αλιεύματα, το leader ενισχύθηκε κατά 50 εκατ. ευρώ, το πρόγραμμα Νέων Αγροτών για την Περιφέρεια αυξήθηκε από τα 30 εκατ. στα 44 εκατ. ευρώ.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *