Γιορτή κρασιού στις Δάφνες Ηρακλείου

Γράφτηκε από
Γιορτή κρασιού στις Δάφνες Ηρακλείου

Το 1976 το Κοινοτικό Συμβούλιο Δαφνών έχοντας την συμπαράσταση όλων των Δαφνιανών, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της ποιότητας και της φήμης του δαφνιανού κρασιού ξεκίνησε τις πολιτιστικές-εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες καταξιώθηκαν με το όνομα ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΔΑΦΝΩΝ.

Στόχος ήταν και είναι πάντα, η ευρύτερη προβολή του δαφνιανού κρασιού, η καλλιέργεια ευνοϊκής καταναλωτικής συνείδησης γενικότερα για το κρασί, η προβολή, η διαφύλαξη και διάδοση της κρητικής μουσικής και παράδοσης, και γενικά η αναβάθμιση του Πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής μας.

Από το 1976 μέχρι σήμερα η γιορτή πραγματοποιείται ανελλιπώς. Οι εκδηλώσεις διαρκούν 10 ημέρες και πραγματοποιούνται το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου στην πλατεία του χωριού. Ο επισκέπτης μπορεί να διαλέξει και να απολαύσει καλό δαφνιανό κρασί, να γευτεί πλούσιους παραδοσιακούς μεζέδες και φαγητά, παρέα με γνήσια κρητική μουσική από διαφορετικούς εκλεκτούς καλλιτέχνες κάθε βράδυ.

Για το 2023 η γιορτή κρασιού, που πραγματοποιείται και φέτος με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, θα πραγματοποιήθει από τις 30 Ιουνίου έως και τις 9 Ιουλίου με ώρα έναρξης καθημερίνα στις 22:00, εκτός από το Σάββατο 8 Ιουλίου όπου η έναρξη θα είναι στις 18:00 εφόσον οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μεταβούν στα οινοποιεία του χώριου μας προκείμενου να γευτούν τις ποικιλίες του τόπου μας, να μάθουν την ιστόρια του οίνου γενικά, αλλά και είδικα για τις κρητικές ποικίλιες. Η είσοδος είναι ελεύθερη και το κρασί διανέμεται ανα 4 άτομα μια φιάλη δωρεάν.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *