Λεωνίδιο: Θερινό Σχολείο από το Αρχείον της Τσακωνιάς

Γράφτηκε από
Λεωνίδιο: Θερινό Σχολείο από το Αρχείον της Τσακωνιάς

Στο Λεωνίδιο θα λειτουργήσει, από την ερχόμενη Δευτέρα 19 μέχρι και το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, το πρώτο Θερινό Σχολείο που διοργανώνεται από το Αρχείον της Τσακωνιάς, στο Αρχοντικό Τσουχλου.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης και χωρίζονται σε τρεις βασικούς άξονες, α) Τσακώνικη Διάλεκτος, β) Τσακώνικη Υφαντική και γ) Προφορική Ιστορία της Τσακωνιάς.

Τα μαθήματα Τσακώνικης Διαλέκτου θα διδάξει ο καθηγητής Maxim Kisilier, τα μαθήματα Τσακώνικης Υφαντικής οι υφάντρες – δασκάλες από το τμήμα ενηλίκων Aννα Λυσικάτου-Κουτιβα, Σοφία Καμβύση, Θωμαή Κορολόγου, Μεταξία Χαντέλη και τα μαθήματα Προφορικής Ιστορίας θα διδάξουν οι ερευνήτριες-εκπαιδευτικοί και συνεργάτιδες του Istorima.gr, Θώμη Γούσγουλα, Αγγελική Καττή και Μαρία Καττή, με μελέτες στην Προφορική Ιστορία του Λεωνιδίου και της Τσακωνιάς.

Το πρόγραμμα θα είναι ευέλικτο και οι ώρες και τα τμήματα θα ανακοινωθούν μετά από την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής. Κάθε μαθήτρια-μαθητής μπορεί να δηλώσει όσες και όποιες από τις τρεις ενότητες θέλει.

Το Θερινό σχολείο απευθύνεται σε μαθητές, παιδιά και ενήλικες που θα ήθελαν να γνωρίσουν την Τσακώνικη Διάλεκτο, Παράδοση και Ιστορία.

Απευθύνονται σε αρχάριους, δηλαδή όσους δεν έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν μαθήματα ή είχαν παρακολουθήσει λίγες ώρες ή πριν καιρό και θέλουν να τα ξαναθυμηθούν

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν, α) στο email: archivestsakonia@gmail.com και β) με γραπτό μήνυμα (για όσους δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε διαδίκτυο) στους αριθμούς τηλεφώνου 694 8102466 και 693 7898030.

Κατηγορίες άρθρου:
Εκπαίδευση · Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *