Εντατικοί ρυθμοί σε οδικά έργα στη Λακωνία

Γράφτηκε από
Εντατικοί ρυθμοί σε οδικά έργα στη Λακωνία                                                                                950x713

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρεί η υλοποίηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου έργων οδοποιίας στην Λακωνία, όπου -μεταξύ άλλων- συνεχίζονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης από την διασταύρωση του Νοσοκομείου-Καραβά μέχρι την διασταύρωση προς Αφισού, καθώς επίσης και η ασφαλτόστρωση της βόρειας γέφυρας του Ευρώτα η οποία παρεμβάλλεται.

Οπως σημειώνει σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 9 του μήνα το έργο.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Μεταφορών διευκρινίζει ότι “το έργο της βόρειας εισόδου είχε προγραμματιστεί από την περσινή χρονιά, αλλά καθυστέρησε προκειμένου να συντονιστεί και με τις εργασίες της ΔΕΥΑ Σπάρτης, που έπρεπε να προηγηθούν”.

Το έργο περιλαμβάνει την ανακατασκευή του οδοστρώματος στην γέφυρα κυκλοφορίας και στις προσαγωγούς οδούς, την ανακατασκευή των αρμών της γέφυρας, διαγραμμίσεις, κάθετη και οριζόντια σήμανση.

Αμεσα, εξ άλλου, ξεκινά και το έργο του χρωματισμού και της συντήρησης της μεταλλικής γέφυρας για την ανάσχεση της περαιτέρω διάβρωσής της.

Προχωρεί, τέλος, με καλό ρυθμό, η μελέτη για την οριστική αποκατάσταση και την επανάχρηση της μεταλλικής, διατηρητέας γέφυρας, είτε ως οδογέφυρας είτε ως πεζογέφυρας, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού της Περιφέρειας για την ανάπλαση των οχθών του Ευρώτα και την ανάδειξη του ιστορικού ποταμού σε περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πάρκο, καθώς και σε χώρο αναψυχής.

Εντατικοί ρυθμοί σε οδικά έργα στη Λακωνία
Εντατικοί ρυθμοί σε οδικά έργα στη Λακωνία
Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *