120 εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν στη Θεσσαλία

Γράφτηκε από
120 εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν στη Θεσσαλία                                  4

Με 120 μηχανήματα επιχειρεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, παντού όπου υπάρχει ανάγκη, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό και ασφαλές το οδικό δίκτυο στα ορεινά της Λάρισας, της Μαγνησίας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας,  όπου σημειώνονται  χιονοπτώσεις. Επιχειρήσεις αποχιονισμού, άρσεις καταπτώσεων και ρίψεις άλατος, υπό τον συντονισμό των Αντιπεριφερειαρχών και της Πολιτικής Προστασίας, βρίσκονται σε  εξέλιξη  από προθχθές στα ορεινά της Λάρισας, σε περιοχές του Ολύμπου και του Κισσάβου, στα ορεινά της Μαγνησίας, στο Πήλιο, στον ορεινό όγκο των Τρικάλων και στο Περτούλι, στη Λίμνη Πλαστήρα, στην Αργιθέα και σε άλλες ορεινές περιοχές της Καρδίτσας.

Η κακοκαιρία δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι στιγμής και οι καταπτώσεις αντιμετωπίζονται  με την έμπειρη παρέμβαση του προσωπικού των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Περιφέρειας και των χειριστών των μηχανημάτων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και το σύνολο του μηχανισμού που εμπλέκεται στο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης καιρικών φαινομένων, παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ στη Θεσσαλία, σήμερα Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παράκτια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά με ενδεικτικό υψόμετρο τα 600-700 μέτρα και πάνω. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια της Θεσσαλίας 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και των αρμόδιων Αρχών.

120 εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν στη Θεσσαλία                                  3
120 εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν στη Θεσσαλία                                  2
120 εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν στη Θεσσαλία
Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares