Ως την Κυριακή 2 Ιουλίου η 35η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι

Γράφτηκε από
Ως την Κυριακή 2 Ιουλίου η 35η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι                            2                   35

Μέχρι και την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023, συνεχίζεται  η 35η  Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι, μια καθιερωμένη διοργάνωση που αποτελεί θεσμό για την πόλη του Πειραιά. Η έκθεση περιλαμβάνει δεκάδες περίπτερα με χιλιάδες βιβλία για όλες τις ηλικίες, με παλιούς και ακυκλοφόρητους τίτλους και εκδότες από όλη την Ελλάδα. Συνοδεύεται επίσης από πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς, εικαστικά δρώμενα για τα παιδιά και πολλές εκπλήξεις.

Διοργανώνεται από τον Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και της Περιφέρειας Αττικής, με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, σε συνεργασία με την Ομάδα Διάσωσης ΔΕΛΤΑ.

Ο Δήμος Πειραιά, συμμετέχει στην έκθεση με περίπτερο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν τον τουριστικό οδηγό της πόλης Destination Piraeus, προκειμένου να ενημερωθούν για τα αξιοθέατα και τις ομορφιές του Πειραιά, καθώς επίσης να ενημερωθούν και για τα προγράμματα της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Στην έκθεση με περίπτερο συμμετέχει και η Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4 FM».

Ta εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στο κτήριο του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, στο Πασαλιμάνι.

H 35η Έκθεση Βιβλίου λειτουργεί καθημερινά και Σαββατοκύριακα από τις 19:00  έως τις 23:00.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του στο πλαίσιο των εγκαινίων,  μεταξύ άλλων, τόνισε:

giannis-moralis-ekthesh-vivliou-pasalimani  Ως την Κυριακή 2 Ιουλίου η 35η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι IMG 9335 1 300x200

«Η Έκθεση Βιβλίου, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Πασαλιμάνι είναι μία από τις μεγαλύτερες και από τις πιο σημαντικές εκθέσεις  στην Ελλάδα. Η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τον Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά ήταν ανέκαθεν υποδειγματική, συνεχής και διαρκής.

Η επιλογή ανάμεσα στα περίπτερα με τους χιλιάδες τίτλους διαφόρων βιβλίων συνδυάζεται και με μια όμορφη βόλτα στο Πασαλιμάνι, όχι μόνο για τους Πειραιώτες αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης. Είναι η πρώτη έκθεση που γίνεται  μετά τη λειτουργία του μετρό και πιστεύω πως θα συμβάλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας. Το βιβλίο είναι ένα πεδίο γνώσης, ψυχαγωγίας, προβληματισμού και οφείλουμε ως Δημοτική Αρχή και ο καθένας ατομικά να προωθήσουμε το βιβλίο και στη νέα γενιά, να το στηρίξουμε και να πείσουμε την νέα γενιά να διαβάζει και βιβλία τυπωμένα σε χαρτί. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτόν τον σημαντικό θεσμό και καλώ όλους τους Πειραιώτες και όχι μόνο, να επισκεφθούν την έκθεση».

ekthesh-vivliou-pasalimani  Ως την Κυριακή 2 Ιουλίου η 35η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι IMG 9284 1 300x200

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά Κωνσταντίνος Γαργαρόπουλος ανέφερε ότι ο Πειραιάς είναι πρωτοπόρος στη διοργάνωση της έκθεσης, σημειώνοντας πως αποτελεί μια γιορτή για την πόλη. Επιπλέον, επεσήμανε πως η έκθεση στον Πειραιά με 70.000 τίτλους βιβλίων και με τη συμμετοχή 90 εκδοτικών οίκων συγκαταλέγεται στις 3 μεγαλύτερες εκθέσεις.

Στα εγκαίνια της έκθεσης χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. Βασίλης Κορκίδης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Θοδωρής Καπράλος.

Από τον Δήμο Πειραιά, παρευρέθηκαν στα εγκαίνια οι Αντιδήμαρχοι: Δημήτρης Καρύδης, Παναγιώτης Ρέππας, Δημήτρης Αράπης, Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, Κυριακή Μπουρδάκου, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Χαρουτιούν Μαρκαριάν, Γιώργος Βίτσας, Αντώνης Μοραντζής, Αλεξάνδρα-Γερασιμούλα Τουμαζάτου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Μπελαβίλας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά «Κανάλι Ένα» Αλέξανδρος Τζεφεράκος και ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Αλέξανδρος Νανόπουλος.

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *