Συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής σε διεθνή έκθεση τουρισμού στο Ζάππειο Μέγαρο

Γράφτηκε από
Συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής σε διεθνή έκθεση τουρισμού στο Ζάππειο Μέγαρο

Στο πλαίσιο της συνεχούς και στοχευμένης προσπάθειας προώθησης του τουριστικού της προϊόντος, η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε με αυτόνομο περίπτερο στη διεθνή έκθεση τουρισμού “ATHENS INTERNATIONAL TOURISM & CULTURE EXPO 2023” που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 6 έως 8 Δεκεμβρίου 2023 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης, το περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής επισκέφθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, κος Μύρων Φλουρής, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κύριος Γιώργος Θ. Παναγόπουλος και ο βουλευτής Πειραιά κος Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Με αφορμή την έκθεση ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην έκθεση “ATHENS INTERNATIONAL TOURISM & CULTURE EXPO 2023” ήταν μια σημαντική ευκαιρία για να προωθήσουμε το τουριστικό προϊόν της Αττικής σε επαγγελματίες του τουρισμού από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήσαμε μια σειρά από στοχευμένες συναντήσεις, με στόχο να τους ενημερώσουμε για τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει η Αττική στους επισκέπτες της. Η εξωστρέφεια και η τουριστική προβολή της Αττικής αποτέλεσαν σταθερό στόχο μας όλα αυτά τα χρόνια».

Κατά τη 2η και 3η μέρα της έκθεσης, τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησαν μια σειρά από στοχευμένες Β2Β συναντήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού της εγχώριας και ξένης τουριστικής αγοράς (όπως tour operators, tour agencies κλπ.) μεταξύ άλλων Travel Expert, Essential Greece, Real Greece, Travco, Viaggi.pl, EventsTravel Employment, Blue travel & events, Experitour κ.α. Οι επαγγελματίες του τουρισμού είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσα από το πλούσιο οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό της Περιφέρειας Αττικής για τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει στον επισκέπτη το ταξίδι στην Αττική καθώς και να γευτούν τοπικά εδέσματα από τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην εν λόγω έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους ως συνεκθέτες εκπρόσωποι σημαντικών φορέων της Αττικής όπως η Ελευσίνα – Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2023 και ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Σαλαμίνας.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Ελένη Τεμπονέρα, η κα Πηνελόπη Χρύσανθου και η κα Βασιλίνα Σακαρέλου από την Ελευσίνα -Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2023,παρουσίασαν στους επισκέπτες τις ποικίλες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας το προσεχές διάστημα ενώ τους ενημέρωσαν για το πρόγραμμα δράσεων που θα υλοποιηθούν κατά την τελετή λήξης που έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 15-17 Δεκεμβρίου 2023. Επίσης, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Σαλαμίνας, κος Κωνσταντίνος Σπετσιωτάκης και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Πολιτισμού, κος Χαράλαμπος Χρυσοβέργης, ήρθαν σε επαφή με πληθώρα ενδιαφερομένων για το νησί της Σαλαμίνας και προσέλκυσαν σημαντικό αριθμό επισκεπτών με τα τοπικά εδέσματα που πρόσφεραν.

Ακόμη, ο χώρος του περιπτέρου φιλοξένησε δύο μέλη του Συλλόγου «Σαλαμινίων Καλλιτεχνίες» και πιο συγκεκριμένα την κα Καλομοίρα Κούκη και την κα Σταμπίρα Καλλιόπη, που εντυπωσίασαν τους επισκέπτες με τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες.

Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησαν, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τον Τουρισμό της Περιφέρειας Αττικής κος Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, κα Αθηνά Κολυβά, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουριστικής Προβολής της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, κα Μαρία Παντελούς, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Γραμματειακής Υποστήριξης της Διεύθυνσης Τουρισμού, κα Μαρία Σαλπά και ο Εισηγητής του Τμήματος Τουριστικής Προβολής της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, κος Αθανάσιος Θανάσου.

Η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής ευχαριστεί θερμά τους συνεκθέτες της τόσο για την ενεργή συμμετοχή τους στην εν λόγω έκθεση, όσο και για τα φιλέματα τοπικών προϊόντων που προσέφεραν στους επισκέπτες.

Λίγα λόγια για την «ΑΙΤΕ 2023»

Στο 10ο επιχειρηματικό τουριστικό ραντεβού, η «ΑΙΤΕ 2023» με περισσότερες από 100 συμμετοχές από όλο τον επαγγελματικό τουριστικό χώρο αποτέλεσε τη συνάντηση-κλειδί των επαγγελματιών του εγχώριου και διεθνούς τουρισμού. Πιο συγκεκριμένα, η ΑΙΤΕ 2023 υποδέχθηκε 150 μεμονωμένους ξένους εμπορικούς επισκέπτες (Hosted Buyers) από 40 και πλέον χώρες: από Ευρώπη (και Βόρεια Ευρώπη), επιλεγμένες χώρες των Βαλκανίων, Τουρκία, Μέση Ανατολή (Ισραήλ, Λίβανος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 3.000 ποιοτικά ραντεβού των hosted buyers με τους εκθέτες της “ΑΙΤΕ”, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των Β2Β meetings.

Κατηγορίες άρθρου:
Τουρισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *