Στη Βουλή των Ελλήνων η 14η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Γράφτηκε από
Στη Βουλή των Ελλήνων η 14η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων αρχίζουν αύριο στις 10:00 οι διήμερες εργασίες της 14ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ), διεθνή οργανισμό τον οποίο απαρτίζουν ελληνικής καταγωγής, νυν και πρώην αιρετοί, που διαβιούν σε χώρες του εξωτερικού.

Κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ενώ θα αναγνωστεί και μήνυμα του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ, Πολιτειακός Γερουσιαστής των ΗΠΑ, κ. Λεωνίδας Ραπτάκης. Ο κ. Τασούλας, εξάλλου, θα συναντηθεί, στις 21 Ιουλίου και ώρα 10:30, στο γραφείο του, με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠαΔΕΕ, το οποίο θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες που θα διεξαχθούν.

Από τη Βουλή των Ελλήνων, τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της ΠαΔΕΕ θα χαιρετίσουν επίσης ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Φάμελλος, και οι προερχόμενοι από την ελληνική ομογένεια Βουλευτές Επικρατείας κ.κ. Χρήστος Στυλιανίδης (ΝΔ), Όθων Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Αλέξανδρος Καζαμίας (Πλεύση Ελευθερίας).

Από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου, χαιρετισμό θα απευθύνει ο αναπλ. Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Μάριος Μαυρίδης, ενώ ομιλία θα έχει και ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Κυριάκος Κενεβέζος.

Ομιλίες θα απευθύνουν επίσης ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Γεώργιος Κώτσηρας, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ουκρανικού Κοινοβουλίου κ. Hryhoriy Nemyria, ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης.

Οι εργασίες θα μεταδίδονται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής σε απευθείας μετάδοση (πλην των αρχαιρεσιών και της συζήτησης επί του Ψηφίσματος για την Κύπρο) μέσω του web tv στην αγγλική γλώσσα.

Βουλή των Ελλήνων

Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *