Παρουσίαση βιβλίου στον Ορχομενό

Γράφτηκε από
Παρουσίαση βιβλίου στον Ορχομενό

Το 4ο βιβλίο του θα παρουσιάσει στον Ορχομενό στις 27 Σεπτεμβρίου ημέρα Τετάρτη στις 19:00 στον πολυχώρο Small ο Ορχομένιος δημοσιογράφος Μπάμπης Ζαννιάς.

Το βιβλίο αυτό αφορά στον Αθλητισμό του Ορχομενού, με αιχμή του δόρατος την αγαπημένη ποδοσφαιρική ομάδα των Ορχομενίων και τον κλασικό αθλητισμό.

«Θεωρούσα χρέος και υποχρέωση να καταγράψω την ιστορία της αγαπημένης ποδοσφαιρικής ομάδας, της Αθλητικής Ένωσης Ορχομενού, την ΑΕΟ όπως την γνωρίζουν όλοι, επισημαίνει ο συγγραφέας και συνεχίζει.

Μια ομάδα που έδωσε διέξοδο σε πολλούς νέους σε αυτά τα 80 περίπου χρόνια που πρόσφερε κοινωνική αναγνώριση και καταξίωση σε όσους ασχολήθηκαν μαζί της, δηλαδή ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων της ιστορικής μας πόλης».

Στο νέο βιβλίο του  Μπάμπη Ζαννιά καταγράφεται, η εξέλιξη και η διάρθρωση του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, ώστε να γίνει κατανοητή η καταγραφή από ανθρώπους που δεν είναι «ειδικοί» στο ποδόσφαιρο, η διαχρονική πορεία του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου στον Ορχομενό,  η πορεία της ΑΕΟ μετά την «Ένωση», η ΑΕΟ στη Β’ Εθνική, στη Γ’, στη Δ’ Εθνική, στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΕΒ και της ΕΠΣΒ.

Βεβαίως δεν θα μπορούσαν να λείψουν από την καταγραφή για τον αθλητισμό στην πόλη του Ορχομενού, οι Πανορχομένιοι αγώνες στίβου που διοργανώνονταν για αρκετά χρόνια στο γήπεδο του Ορχομενού αλλά και άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Σε άλλα κεφάλαια περιλαμβάνονται συνομιλίες-συνεντεύξεις πρωταγωνιστών της ομάδας και τρεις προσωπικότητες που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην αθλητική πορεία του Ορχομενού και όχι μόνο.

Καταγράφονται  επίσης με αλφαβητική καταγραφή όσων φόρεσαν την κυανόλευκη φανέλα ή έπαιξαν και στις άλλες ομάδες του Ορχομενού,  μια προσπάθεια που βέβαια ο κατάλογος θα πρέπει να επικαιροποιείται γιατί η δραστηριότητα συνεχίζεται.

Πολύ σημαντικό και χρήσιμο είναι το «Χρονολόγιο»  στο οποίο παρουσιάζονται κομβικά γεγονότα χρονολογικά, πρακτικό βοήθημα για την πορεία μέσα στον χρόνο, γίνεται προσπάθεια καταγραφής των προπονητών και των προέδρων της ομάδας, τα μεγάλα σκορ νίκης ή ήττας με πάνω από   πέντε (5) γκολ, αναλυτικές βαθμολογίες και σκορ της ομάδας στη Β’ Εθνική.

«Το επιστέγασμα της χρονοβόρας 10ετούς έρευνας και πολυποίκιλης προσπάθειας ήρθε με την έκδοση αυτού του βιβλίου» αναφέρει ο Μπάμπης Ζαννιάς 

Ομιλητές στην παρουσίαση θα είναι:

Μαίρη Αδαμοπούλου,  Δημοσιογράφος

Ειρήνη Βλάχου, Φιλόλογος

Κώστας Ξηρογιάννης αρχηγός της θρυλικής ΑΕΟ, πρώην δήμαρχος Ορχομενού

Παναγιώτης Αγνιάδης, Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Λεβαδειακού

Ιούλιος Συναδινός, πρώην Γενικός γραμματέας Αθλητισμού

Δημήτρης Τζουβάλης, συγγραφέας

Νίκος Μερτζάνης, δημοσιογράφος

Θεόδωρος Ρέντζος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της RAM Europe.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Τα περιεχόμενα δίνουν το στίγμα στο τι πραγματεύεται στο βιβλίο και τι θα διαβάσουν οι αναγνώστες όπου περιλαμβάνονται, τεκμήρια που αποδεικνύουν την πραγματικότητα στην έρευνα, έγγραφα, δημοσιεύματα, δηλώσεις πρωταγωνιστών και φωτογραφικό υλικό.

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

ΠΡΟΙΜΙΟ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

– Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα

– Ο Αθλητισμός και το ποδόσφαιρο στον Ορχομενό

– 1945 – 1965 Η πορεία από την «Ένωση» μέχρι την Β Εθνική

– Η ΑΕΟ στη Β Εθνική

– Η ΑΕΟ στη Γ’ Εθνική κατηγορία

– Η ΑΕΟ στη Δ’ Εθνική Κατηγορία

– Η ΑΕΟ στα Πρωταθλήματα ΕΠΣΕΒ

– Η ΑΕΟ στην ΕΠΣΒ

– Μια 11άδα αναμνήσεις

– Ζωή αφιερωμένη στην ΑΕΟ

– Η Εφημερίδες «Ανεξάρτητη» και «Δημοκρατική»

– ΠανΟρχομένιοι Αγώνες Στίβου

– ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

– Μεγάλα Σκορ με πάνω από 5 γκολ σε επίσημους αγώνες

– Οι μεγαλύτερες ΝΙΚΕΣ  ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

– Οι μεγαλύτερες ΗΤΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

– Οι μεγαλύτερες ΝΙΚΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

– Οι μεγαλύτερες ΗΤΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

– Σκόρερς Σύνολο γκολ

– Σκόρερς Σε ένα αγώνα

– Αποκρούσεις πέναλτι σε ένα αγώνα

– Μεγάλα σκορ σε Φιλικούς Αγώνες

– ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

– ΠΡΟΕΔΡΟΙ

– ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

– Χρονολόγιο

– Η ΑΕΟ με μια ματιά

– Βιβλιογραφία – Ευχαριστίες

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *