Ξεκίνησε η τουριστική περίοδος για την Καλαμάτα

Γράφτηκε από
Ξεκίνησε η τουριστική περίοδος για την Καλαμάτα                                                                                          950x713

Η Καλαμάτα υποδέχθηκε την Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου τους πρώτους τουρίστες του 2022, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”. Ήταν Ελβετοί και Γερμανοί που έφθασαν γύρω στη 1.30 μ.μ. με πτήσεις της Edelweiss από τη Ζυρίχη και της Aegean από το Μόναχο.

Οι δύο πτήσεις σηματοδότησαν και την έναρξη της τουριστικής περιόδου για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία γενικότερα. Τους τουρίστες υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Βουλευτής Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για τον Τουρισμό, Άννα Καλογεροπούλου, ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Τουρισμού, Νίκος Μπασακίδης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας.

«Ευχόμαστε αυτή η τουριστική περίοδος να είναι πολύ καλή σε όλα τα επίπεδα», είπε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε: «Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα για την εθνική αλλά και την τοπική μας οικονομία, καθώς προσφέρει θέσεις εργασίας και πλούτο. Φέρνει χρήμα που είναι τόσο απαραίτητο να λειτουργήσει η οικονομία μας. Είμαστε τυχεροί, διότι στην περιοχή μας δραστηριοποιείται η Costa Navarino, που μας έβαλε ουσιαστικά στον τουριστικό χάρτη. Εμείς ως Δήμος Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια αλλά και τους φορείς και τους ιδιώτες, θα κάνουμε ότι πρέπει για να νοιώθουν οι επισκέπτες μας ασφάλεια αλλά και οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της πόλης μας. Καλή τουριστική σεζόν». 

Στο ίδιος πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Νίκου Μπασακίδη, ο οποίος αναφερόμενος στο ξεκίνημα των αφίξεων εξωτερικού εκτίμησε ότι επανερχόμαστε σιγά σιγά στην κανονικότητα και ότι επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος. Τέλος πρόσθεσε ότι, ο Δήμος έχει καταστρώσει ένα στρατηγικό σχέδιο προκειμένου να αναδειχθεί το τουριστικό προϊόν και άλλες δραστηριότητες, για να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα και να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος. Για το καλωσόρισμα των επισκεπτών προσφέρθηκαν τοπικά προϊόντα.

Οι πτήσεις των δύο εταιρειών θα επαναληφθούν και την επόμενη Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου, ενώ την ίδια μέρα ξεκινά πτήσεις, από και προς το Μόναχο, η εταιρεία Condor. Τον Μάρτιο θα προστεθούν αεροπορικές συνδέσεις της Καλαμάτας με τις πόλεις Ντίσελντορφ, Κοπεγχάγη, Ελσίνκι και Στοκχόλμη.

Ξεκίνησε η τουριστική περίοδος για την Καλαμάτα 274024477 1024x768
Ξεκίνησε η τουριστική περίοδος για την Καλαμάτα
Ξεκίνησε η τουριστική περίοδος για την Καλαμάτα 274294735 1024x768
Ξεκίνησε η τουριστική περίοδος για την Καλαμάτα
Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Τουρισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *