Εξαρθρώθηκε σπείρα που καλλιεργούσε 343 δενδρύλλια κάνναβης σε βίλα στην Αττική

Γράφτηκε από

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια μεγάλου αριθμού δενδρυλλίων κάνναβης σε πολυτελή μονοκατοικία (βίλα) σε περιοχή της Αττικής.

Η αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής 21 Ιουλίου 2023, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ. και της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και  Συνοδών  Αστυνομικών Σκύλων, κατά την οποία συνελήφθησαν 7 μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος τουλάχιστον ενός ακόμη ατόμου που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, ενώ από την επακόλουθη, μεθοδική έρευνα, προέκυψε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες, τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και εγκαταστήσει καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε βίλα στην περιοχή της Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό οργανώθηκε και υλοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία στην εν λόγω βίλα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήρης και ολοκληρωμένη εγκατάσταση καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενη από ειδικό εξοπλισμό (για την φύτευση, ανάπτυξη, συγκομιδή,  διαχωρισμό-αποφύλωση και αποξήρανση τους), ενώ διαπιστώθηκε ότι σε αυτή καλλιεργούνταν 343 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2 μέτρα.

Συνολικά από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη βίλα και στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 228 κιλά ακατέργαστης κάνναβης,
  • 47 κιλά κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),
  • -900- ml χασισέλαιο,
  • -2,93- γραμμάρια κοκαΐνης,
  • 39.468 ευρώ και -3- χρυσές λίρες Αγγλίας,
  • ρολόι χειρός,
  • -5- οχήματα,
  • πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και καρτών sim.

Σημειώνεται ότι, οι ποσότητες ναρκωτικών που κατασχέθηκαν θα απέφεραν στην εγκληματική οργάνωση χρηματικό όφελος από 1.026.000 έως 2.185.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Εξαρθρώθηκε σπείρα που καλλιεργούσε 343 δενδρύλλια κάνναβης σε βίλα στην Αττική
Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Εγκληματικότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *