Εγκαινιάστηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης

Γράφτηκε από
Εγκαινιάστηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης                                 2                                                         950x631

Tα εγκαίνια των νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων του δωδεκαθέσιου 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης, πραγματοποίησαν την Παρασκευή, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Στην τελετή του αγιασμού, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ.κ. Κύριλλος, παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Μαραθώνος, Στέργιος Τσίρκας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤ.ΥΠ.Α.Ε.) Τιμολέων Κατσίπος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤ.ΥΠ.Α.Ε. Αθανάσιος Γιάνναρης.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε στον χαιρετισμό του:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση που σήμερα έχω τη δυνατότητα και την ευκαιρία να παραστώ στα εγκαίνια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης.

Σχολείο που δόθηκε ήδη σε χρήση, με δυνατότητα να φιλοξενεί 300 μαθητές.

Έργο που αποτελείται από δύο ανεξάρτητα κτίρια, τα οποία εκτείνονται σε τέσσερις ορόφους και ένα υπόστεγο – χώρο διαλείμματος.

Το διδακτήριο αποτελείται από δύο πτέρυγες.

Η πρώτη περιλαμβάνει τους χώρους διοίκησης, τις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια, ενώ η δεύτερη περιλαμβάνει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με τους βοηθητικούς της χώρους.

Το έργο υλοποιήθηκε από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», φορέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Φορέας που εκτελεί σήμερα 50 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 146 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, προγραμματίζονται πρόσθετα έργα, ύψους 850 εκατ. ευρώ, για την περίοδο 2024 – 2027.

Πρόκειται για ένα ευρύ πρόγραμμα κατασκευής νέων και ανακαίνισης υφιστάμενων κτιρίων σε όλη την επικράτεια, που αφορά σχολικές μονάδες, νοσοκομεία, δικαστικά μέγαρα και άλλα δημόσια ακίνητα.

Πάγια πιστεύω στον πολυδιάστατο και υψηλής σημασίας ρόλο του σχολείου, καθώς και στο γεγονός ότι, εδώ και χρόνια, έχω συνειδητοποιήσει ότι το μέλλον της Πατρίδας μας, σε μεγάλο βαθμό, εξαρτάται από την ποιότητα των σχολείων της.

Βεβαίως, η ποιότητα των κτιριακών υποδομών και των εξοπλισμών, ενώ αποτελεί  αναγκαία συνιστώσα της συνολικής ποιότητας, δεν αποτελεί, όπως θα λέγαμε και στα μαθηματικά, από μόνη της και ικανή.

Σε αυτές τις σύγχρονες υποδομές, απαιτείται να παράγεται εκπαιδευτικό έργο ποιότητας.

Απαιτείται να παράγεται, να συσσωρεύεται και να διαχέεται στις νέες γενιές, ποιοτικό ανθρώπινο κεφάλαιο, δηλαδή γνώσεις, δεξιότητες, ικανότητες και στάσεις ποιότητας, με επακόλουθο τα εκπαιδευτικά επιτεύγματα να είναι υψηλού επιπέδου.

Τέτοιου επιπέδου που να τιμά την ιστορία της πατρίδας και να οικοδομεί προϋποθέσεις για την ενίσχυση της ολόπλευρης ισχύος της.

Στην παραγωγή υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικού έργου και ποιοτικού ανθρώπινου κεφαλαίου, πρωταγωνιστικός είναι ο ρόλος των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευομένων.

Από εσάς ζητώ, στο όνομα της πολιτείας που δαπανά πόρους από τους περιορισμένους που υφίστανται για την υλοποίηση τέτοιων έργων, να έχετε ποιοτική και δημιουργική συνεργασία, κινούμενοι εκάστοτε κοντά στα όρια των δυνατοτήτων σας, τα οποία – διαρκώς – πρέπει να διευρύνετε».   

Το έργο εκτελέστηκε από την ανάδοχο εταιρεία «Latern Construction Company S.» και παραδόθηκε σε χρήση στις 15 Δεκεμβρίου του 2023. Η χρηματοδότηση της νέας σχολικής μονάδας, προϋπολογισμού 3,83 εκατ. ευρώ, προήλθε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Εγκαινιάστηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης 2

Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *