Δεύτερη φορά στη Λαμία μέσα σε λίγες μέρες η Σοφία Ζαχαράκη-Ζήτησε στην κάλπη της Κυριακής να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο η φωνή της Ελλάδας στην Ε.Ε.

Γράφτηκε από
Δεύτερη φορά στη Λαμία μέσα σε λίγες μέρες η Σοφία Ζαχαράκη-Ζήτησε στην κάλπη της Κυριακής να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο η φωνή της Ελλάδας στην Ε.Ε. image00001 950x594

Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα μόλις λίγων ημερών η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη βρέθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου στη Λαμία, επικεφαλής κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας που περιόδευσε επίσης σε Στυλίδα και Καμένα Βούρλα ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής.  

Στις διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου και τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Σανιδά, συζητήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης των κοινωνικών δομών και των υπηρεσιών που αφορούν τους ευάλωτους συμπολίτες μας, και χρηματοδοτούνται από εθνικούς αλλά και ευρωπαϊκούς πόρους. 

Η Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε σε μια σειρά από προγράμματα και δράσεις που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και υλοποιούνται από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σε συνεργασία και με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως η δημιουργία 20.000 χιλιάδων νέων θέσεων σε δημοτικούς 
βρεφονηπιακούς σταθμούς, το πρόγραμμα της πρώιμης παρέμβασης, η συμβουλευτική γονέων, οι συνοδές δράσεις του ΤΕΒΑ κ.α.

Ειδικά για τη Φθιώτιδα το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αύξησε στα 24 εκατ. ευρώ από τα 11 της προηγούμενης περιόδου το ποσό του ΤΕΒΑ. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Λαμία, η υπουργός βρέθηκε στον 1ο Δημοτικό Βρεφικό Σταθμό, στο 3ο ΚΑΠΗ και στη Δομή Υποστήριξης Δράσεων Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας «Γέφυρα». Συζήτησε με τους εργαζόμενους για τις ανάγκες των ωφελούμενων στις συγκεκριμένες δομές, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τις προσπάθειες που καταβάλουν καθημερινά και δεσμεύθηκε για την αναζήτηση από κοινού λύσεων στα προβλήματα τα οποία διαπιστώνονται.

Το κλιμάκιο επισκέφτηκε επίσης το Κέντρο Κοινότητας, τον ΕΦΚΑ Λαμίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΠΕΚΑ και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας. 

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στις συνομιλίες με τους απλούς πολίτες όπως και με τους θεσμικούς φορείς ανέδειξε την ανάγκη να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο η φωνή και η παρέμβαση της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά πράγματα. Επισημαίνοντας ότι αυτό αντανακλάται και έχει καταλυτική επίδραση και στην ουσιαστικότερη άσκηση κοινωνικής πολιτικής. 

Όπως σημείωσε η υπουργός η Νέα Δημοκρατία ως η κατεξοχήν ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη στη χώρα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες που της δίνει η συμμετοχή της στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης ώστε να πετύχει τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, την υποστήριξη και ενδυνάμωση των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας, των ατόμων με αναπηρία, την ενδυνάμωση των γυναικών, τη δημιουργία του αναγκαίου υποστηρικτικού πλαισίου για τα άτομα της τρίτης ηλικίας. 

Η περιοδεία στη Φθιώτιδα συνεχίστηκε με επίσκεψη στα Καμένα Βούρλα όπου η Σοφία Ζαχαράκη και ο Μανώλης Γραφάκος μαζί με τον δήμαρχο Ηλία Κυρμανίδη επισκέφτηκαν την αγορά και συζήτησαν με τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους για την πορεία της τουριστικής σεζόν και άλλα ζητήματα της περιοχής. 

Στη Στυλίδα το κλιμάκιο της ΝΔ είχε θερμή συνεργασία με τον πρόεδρο της τοπικής, στελέχη αλλά και φίλους της παράταξης. Ενώ υπήρξε και ενημερωτική συνάντηση με το δήμαρχο Γ. Αποστόλου. 

Στο κλιμάκιο που περιόδευσε την Τετάρτη στη Φθιώτιδα εκτός από την επικεφαλής υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη μετείχαν επίσης η βουλευτής Ευρυτανίας Θωμαΐς (Τζίνα) Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ Μανώλης Γραφάκος, η υποψήφια ευρωβουλευτής Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Φθιώτιδας Σπύρος Κωσταράς και ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Κέντρου Πρόνοιας Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Δρακάκης.

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *