Γεύσεις & Μελωδίες του Κόσμου στο Ηράκλειο

Γράφτηκε από
Γεύσεις & Μελωδίες του Κόσμου στο Ηράκλειο

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων  πραγματοποιείται το Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ “Γεύσεις & Μελωδίες του Κόσμου”, στο Αναψυκτήριο «Το Πάρκο μας» (Πάρκο Γεωργιάδη), την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΣΕΜΠ), τη ΔΗ.Κ.Ε.Η. του Δήμου Ηρακλείου και το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), στο πλαίσιο του Ενταξιακού Προγράμματος HELIOS που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου και την ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων μέσω του Προγράμματος «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση» και πρόκειται για πρωτοβουλία της UNICEF και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

To Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ, υποστηρίζεται από το “Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας”, το Σωματείο Μαγείρων Βοηθών & Λοιπού Προσωπικού Κουζίνας του ΕΚΗ, το Σοροπτιμιστικό Όμιλο Ηρακλείου «ΑΡΕΤΟΥΣΑ» και άλλους τοπικούς φορείς και επιδιώκει να συμβάλλει στην ανάδειξη τοπικών γεύσεων και ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κουλτούρας με κύρια θεματική τις «Πίτες» από διάφορες χώρες.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει επιπλέον παράλληλες δράσεις ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα για ενήλικες και παιδιά όλων των ηλικιών, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν σε διαδραστικά – εκπαιδευτικά εργαστήρια και να απολαύσουν μουσικοχορευτικά δρώμενα και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία.

Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. και την ευγενική χορηγία από τα Super Markets Χαλκιαδάκης και εντάσσεται στο Φεστιβάλ Πολιτισμού “Refugee Week Greece 2023”. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει/συντονίσει εθελοντικά η παρουσιάστρια Αναστασία Μπιτζιλέου.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της δράσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook Event <https://fb.me/e/aeW3sfTN6>.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *