Βιβή Μαρκάτου: Το ελάφι και ο Ιππότης

Γράφτηκε από
Βιβή Μαρκάτου Βιβή Μαρκάτου: Το ελάφι και ο Ιππότης                           THE KNIGHTS HART POSTER NEW YOUTUBE 2 950x535

H πολυβραβευμένη ταινία “Το ελάφι και ο Ιππότης” κάνει το ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ της Δράμας και της Σύρου σε ένα μαγευτικό animation από την γνωστή σε όλους μας, και αγαπημένη, παιδική εικονογράφο Βιβή Μαρκάτου. Για όσους δεν το ξέρετε, αυτή είναι η δεύτερη ταινία σε σκηνοθεσία που έκανε η ίδια η Βιβή Μαρκάτου (δημιουργός του The White Wings) που κάνει το ντεμπούτο της στα Ελληνικά Θέατρα αυτόν τον καιρό!

Η ταινία έχει πάρει ήδη 13 Διεθνή Βραβεία, ανάμεσα σε αυτά στο Φεστιβάλ της Φρανκφούρτης, του Βερολίνου, της Σεβίλλης (για καλύτερη μουσική), ενώ έφτασε και στις Κάννες στο World Film Festival ως υποψήφιο καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων.

Η ταινία έχει δημιουργηθεί με την υποστήριξη του ΕΚΚ και του ΥΠΠΟΑ στα πλαίσια του ειδικού προγράμματος ενίσχυσης ταινιών animation εν μέσω Covid19.

Την μουσική της ταινίας έχει επιμεληθεί η Πηνελόπη Μπεκιάρη, μαζί με τον Βασίλη Κωνσταντινάκο.

Την παραγωγή υπογράφει ο Χρήστος Αχλαδιώτης.

To ακόμη πιο ενδιαφέρον της ταινίας είναι ότι έχει διάρκεια μισής ώρας… Που ξεπερνά κάθε προσδοκία μας… με αρχή μέση και τέλος και ένα ολοκληρωμένο narrative …

Όλο αυτό είναι μόλις σχεδιασμένο από… 2 άτομα!

Στα credits υπογράφεται στο 2d animation η Βιβή Μαρκάτου και στο 3d o William Tulloch. Η ταινία έχει συνολικά 40.000 σχέδια. Είναι η πρώτη φορά, δεν ξέρω εάν έχει συμβεί πάλι, που βλέπουμε μία πλήρη αφήγηση, βασισμένη σε βιβλίο να προσαρμόζεται… σε κινούμενα σχέδια… στην Ελληνική γλώσσα… Με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών που δεν έχει σε τίποτα να χάσει από τις ξένες παραγωγές. Μάλιστα η συγκεκριμένη ταινία παρουσιάζεται στο εξωτερικό με κύρια γλώσσα τα Ελληνικά και υπότιτλους Αγγλικούς!

Υπόθεση: Ένα φτωχό αγόρι, ο Κολ (Βούλα Κώστα) ονειρεύεται να γίνει ιππότης και αποφασίζει να πάει στον βασιλιά (Βασίλης Μήλιος) για να εκπληρώσει τον στόχο του. Στον δρόμο του, θα γνωρίσει την γλυκιά πριγκίπισσα Ειρήνη (Ειρήνη Ασπιώτη) που θα ερωτευθεί κάτι που θα αντιταχθεί στα σχέδια του μοχθηρού μάγου Αλλιόστρο (Τάκης Σακελλαρίου).

Ένας αδύνατος άθλος δίνεται στον Κολ, που καλείται να φέρει εις πέρας ενώ το βασίλειο καταρρέει. Άραγε θα τα καταφέρει ο Κολ να περάσει τον άθλο, να γίνει ιππότης και να επαναφέρει πίσω την ισορροπία;

Ανάμεσα στους ξεχωριστούς ηθοποιούς είναι ο Χρήστος Ιντζέογλου (αφηγητής) και ο Τάσος Τζιβίσκος σε μια γκάμα ρόλων που θα αγαπήσετε.

Την σκηνοθεσία και το σενάριο έγραψε η Βιβή Μαρκάτου, γνωστή και για την ιδιότητα της ως παιδική εικονογράφος.

Βιβή Μαρκάτου Βιβή Μαρκάτου: Το ελάφι και ο Ιππότης
Βιβή Μαρκάτου-Το ελάφι και ο Ιππότης

Η ταινία είναι ένα παιδικό παραμύθι που έρχεται στην ζωή. Αυτή είναι μια ιστορία που είχα γράψει πριν 4 χρόνια και που πάντα ήθελα να την δω στη μεγάλη οθόνη. Μέσα από αυτό το έργο, θελαμε να κρατήσουμε την παιδικότητα του κοινού μας και να μιλήσουμε ανοιχτά για την δύναμη και την αξία των στόχων και των ονείρων στην ζωή μας. Η ταινία έχει αρκετά αυτοβιογραφικά αλλά και ιστορικά στοιχεία κινείται όμως, στο φάσμα του φανταστικού εσκεμμένα -.

Το όνειρο του καθενός είναι διαφορετικό. Η συνταγή για να το πετύχουμε όμως ίδια! Να το κυνηγάμε μέχρι το τέλος… μέχρι να τα καταφέρουμε!”: Βιβή Μαρκάτου

Η ταινία είναι φτιαγμένη στα 24fps.

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε για το έργο μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, το προφίλ της δημιουργού (υπενθυμίζουμε, είναι η Βιβή Μαρκάτου) και τα χάσταγκς #toelafikaioippotis και #theknightshart.

Βιβή Μαρκάτου

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *