Άμφισσα: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση της οικίας Γαζή

Γράφτηκε από
Άμφισσα Άμφισσα: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση της οικίας Γαζή

Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για την αποκατάσταση της οικίας Γαζή στην πόλη της Άμφισσας. Με την ολοκλήρωση αυτής θα ακολουθήσει η έναρξη των εργασιών για να αποδοθεί ένας ακόμα σημαντικός χώρος πολιτισμού στο Δήμο Δελφών. Το έργο με τίτλο «Αποκατάσταση οικείας Γαζή στην Άμφισσα και μετατροπή σε πολιτιστικό χώρο» είναι προϋπολογισμού 336.208,12 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης για την αποκατάσταση και επισκευή των ζημιών του κτηρίου που έχουν επέλθει με την πάροδο του χρόνου, εναρμονιζόμενο πλήρως με τα ιστορικά του στοιχεία, όντας ταυτόχρονα λειτουργικό για να ανοίξει τις πύλες του ως ένας νέος χώρος πολιτισμού.

Ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών είναι η 30η Δεκεμβρίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ., ενώ ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισής τους έχει οριστεί η 3η Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:00 π.μ. Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή). Τέλος, με την υπογραφή της σύμβασης οι εργασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν σε 240 ημέρες (οκτώ μήνες).

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας, κ. Νικόλαος Λουπάκος, με δήλωση του για την έναρξη του διαγωνισμού σημείωσε: «Η πρωτεύουσα του Δήμου μας, η Άμφισσα εμπλουτίζει ακόμα περισσότερο τους χώρους πολιτισμού, βελτιώνοντας συνεχώς τις υποδομές οι οποίες δύνανται να στεγάζουν ανάλογες δράσεις. Η παρούσα θητεία εξασφάλισε για το εν λόγω έργο πρόσθετη χρηματοδότηση περίπου 110.000 ευρώ, καλύπτοντας επαρκώς τις ανάγκες που έχει το κτήριο ώστε να επισκευαστεί και να ακολουθήσει η έναρξη λειτουργίας του.

Ταυτόχρονα εκτελούμε το χρέος μας απέναντι στους πολύτιμους δωρητές του τόπου μας, αξιοποιώντας την περιουσία που παρέδωσαν σε κοινή χρήση, όπως έπραξαν στην προκειμένη περίπτωση, και τις ευχαριστούμε θερμά για το μεγαλείο της ενέργειάς τους, η κα Αικατερίνη Γαζή-Καρελά και η κα Ευαγγελία Γαζή».

Άμφισσα

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *