Άλλαξε όψη η υπόγεια διάβαση της Καλλιρρόης

Γράφτηκε από
Άλλαξε όψη η υπόγεια διάβαση της Καλλιρρόης                                                                                  950x488

Ακόμη μια υπόγεια διάβαση οχημάτων στο κεντρικό οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας, αυτή στο ύψος της οδού Καλλιρρόης, αποκτά πλέον μία σύγχρονη εικόνα με αισθητικό αποτύπωμα αλλά και υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας για τους χρήστες της.

Οι εργασίες συντήρησης αφορούσαν τον καθαρισμό των στηθαίων ασφαλείας, τον καθαρισμό των πινακίδων σήμανσης από graffiti και tags, ελαιοχρωματισμό, αλλά και την αντικατάσταση των εκτός λειτουργίας λαμπτήρων.

Η συγκεκριμένη διάβαση, επί σειρά ετών παρέμενε χωρίς συντήρηση και πλέον έχει αποκτήσει μία σύγχρονη και καλαίσθητη εικόνα, με άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας για τους χρήστες της.

Επισημαίνεται πως είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους εκτεταμένες παρεμβάσεις λαμβάνουν χώρα, σε ένα εντελώς ξεχασμένο και παραμελημένο κομμάτι, αυτό των υπόγειων διαβάσεων οχημάτων, οι οποίες, για δεκαετίες είχαν παραδοθεί στη ρύπανση και τα γκράφιτι, ενώ ταυτόχρονα ήταν βυθισμένες στο σκοτάδι, καθώς δεν λειτουργούσε ο φωτισμός. Μέχρι και σήμερα, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης στις υπόγειες διαβάσεις στην Χαμοστέρνας, στη Λεωφ. Αθηνών, στη Λεωφ. Κηφισιάς, στη Λεωφ. Θηβών, στη Λεωφ. Κύμης και στη Λεωφ. Μεσογείων, στο ύψος του Σταυρού Αγ. Παρασκευής.

Οι εργασίες εντάσσονται στον συνολικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, για την αισθητική, περιβαλλοντική και οδική αναβάθμιση των μητροπολιτικών υποδομών, που πραγματοποιούν τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα, πολύ σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάθεσης του έργου για την τοποθέτηση σύγχρονων και υψηλής ποιότητας φωτιστικών led και στις 31 υπόγειες διαβάσεις οχημάτων στο οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο προβλέπει την τοποθέτηση τηλεδιαχειριζόμενων φωτιστικών ελεγχόμενων από σύστημα SCADA, σύστημα ελέγχου-εποπτείας και μεταφοράς δεδομένων λειτουργίας από απόσταση με φωτόμετρα, τα οποία θα προσαρμόζουν τη στάθμη του φωτισμού ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφερόμενος σχετικά επισημαίνει:

«Με ένα ολιστικό σχέδιο παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας, παρακολουθώντας τις σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας και των έξυπνων πόλεων, αναβαθμίζουμε και εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές των κεντρικών οδικών αξόνων της Αττικής. Οι εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, η αναβάθμιση των φωτεινών σηματοδοτών, ο εξωραϊσμός των υπόγειων διαβάσεων για τους πεζούς και τα οχήματα και  βέβαια οι εργασίες καθαρισμού, είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που εντάσσονται στον στρατηγικό μας στόχο για ένα ασφαλές, σύγχρονο και λειτουργικό οδικό δίκτυο για τους πολίτες της Αττικής μας, με ισχυρό περιβαλλοντικό και ενεργειακό πρόσημο».

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *