Συναντήθηκαν οι ομάδες εργασίας για την ίδρυση ανώτατης σχολής παραστατικών τεχνών

Γράφτηκε από
Συναντήθηκαν οι ομάδες εργασίας για την ίδρυση ανώτατης σχολής παραστατικών τεχνών

​Σε συνέχεια της πρόσφατης εξαγγελίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για την δημιουργία δημόσιας πανεπιστημιακού επιπέδου σχολής στις παραστατικές τέχνες, συνεδρίασαν σήμερα οι τρεις διυπουργικές ομάδες εργασίας (Θέατρο, Χορός, Μουσική), που συστάθηκαν με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού για την εκπόνηση αναλυτικών προτάσεων, με στόχο την ανάληψη κοινής νομοθετικής πρωτοβουλίας των συναρμόδιων Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση, υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέως Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ, Ελένης Δουνδουλάκη,  συζητήθηκε το πλαίσιο λειτουργίας των κρατικών φορέων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και παρουσιάστηκαν επί της αρχής οι προτάσεις τους, βάση της προεργασίας που έχει γίνει από το Υπουργείο Πολιτισμού και τους φορείς από το 2021 έως σήμερα. Κατέστη σαφές από όλους τους συμμετέχοντες ότι ως την 31η Μαρτίου 2023 θα κατατεθεί τεκμηριωμένη πρόταση για την ανωτατοποίηση των σπουδών στις παραστατικές τέχνες.

Στις τρεις ομάδες εργασίας συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια βίου Μάθησης και Νεολαίας του ΥΠΑΙΘ, Γιώργος Βούτσινος, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ, Οδυσσέας Ζώρας, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, Περικλής Μήτκας, και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Ιωάννα Λυτρίβη.

Επιπλέον, στην Ομάδα Εργασίας Θεάτρου, συμμετείχε μεταξύ άλλων η Διευθύντρια Σπουδών της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου, Δηώ Καγγελάρη, και ο Διευθυντής Σπουδών της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Γιάννης Ρήγας.  Στην Ομάδα Εργασίας Χορού, συμμετείχε ο Γιώργος Μάτσκαρης, Διευθυντής Σπουδών της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ο Διευθυντής της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, Δάφνις Κόκκινος. Στην Ομάδα Εργασίας Μουσικής συμμετείχαν ο Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος, Διευθυντής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και ο Χρήστος Γαλιλαίας, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *