Συνάντηση Μπούγα με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης

Γράφτηκε από
Συνάντηση Μπούγα με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης             e1645044144298

O Βουλευτής Φωκίδας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΝΔ κ. Ιωάννης Μπούγας συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτη Πικραμμένο και έθεσε υπ’ όψιν του το ζήτημα παροχής αντισταθμιστικών ωφελημάτων λόγω των ασφυκτικών περιορισμών δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι έχουν επιβληθεί σε όλη την έκταση της Φωκίδας, καθώς και τις εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες που για δεκαετίες υφίσταται το σύνολο του πληθυσμού της Φωκίδας εξαιτίας αυτών.

Ο κ. Μπούγας ενημέρωσε τον κ. Πικραμμένο για τη σχετική συζήτηση που έλαβε χώρα την 16.12.2021, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων, μεταφέροντας τις απόψεις τόσο των Βουλευτών που συμμετείχαν από όλες τις κοινοβουλευτικές παρατάξεις όσο και των φορέων που είχαν προσκληθεί και του παρέδωσε φάκελο με την εισήγησή του και όλα τα συνοδευτικά έγγραφα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η σχετική μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

Επιπλέον, ζήτησε την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας εκ μέρους της Κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση αντισταθμιστικών ωφελημάτων, προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις για την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Αντιπρόεδρος αναγνώρισε το πρόβλημα και απάντησε ότι θα ανατεθεί η μελέτη του σε επιτροπή, προκειμένου να εξετασθεί πλήρως σε όλες του τις διαστάσεις, ώστε διερευνηθεί το ενδεχόμενο ανάληψης σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares