Περιφέρεια Θεσσαλίας: Κυκλικός κόμβος στους Αγίους Θεοδώρους

Γράφτηκε από
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Κυκλικός κόμβος στους Αγίους Θεοδώρους                                                         950x531

Με την κατασκευή του κυκλικού κόμβου Αγίων Θεοδώρων προχωρούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες αναβάθμισης του δρόμου Δέλτα Καρδίτσας-είσοδος πόλης Καρδίτσας. Ο κόμβος Αγίων Θεοδώρων είναι ο πρώτος από τους πέντε συνολικά κόμβους-τέσσερις κυκλικούς και έναν σηματοδοτούμενο- που κατασκευάζονται στο δρόμο. Το έργο της Περιφέρειας, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 42 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, αναβαθμίζει τις συνθήκες οδικής ασφάλειας και την εικόνα στην είσοδο της πόλης της Καρδίτσας.

Περιλαμβάνει:  

-διαπλάτυνση του οδικού τμήματος από τον κόμβο του Δέλτα Καρδίτσας έως τον κόμβο Αθηνών (συμβολή του άξονα Καρδίτσα-Λάρισα με τον περιφερειακό Καρδίτσας), συνολικού μήκους 6 χλμ, με 2+2 λωρίδες κυκλοφορίας και αμφίπλευρο μεταλλικό στηθαίο ασφαλείας στον άξονα της αρτηρίας.

-κατασκευή παραπλεύρου οδικού δικτύου εκατέρωθεν της αρτηρίας, πεζοδρόμια στα εξωτερικά άκρα των παράπλευρων, αμφίδρομο ποδηλατοδρόμο από την μία πλευρά κατά μήκος της αρτηρίας και κάθετο δίκτυο-τοπικές οδούς.

-4 κυκλικούς κόμβους σε Αγίους Θεοδώρους, Πρόδρομο, Σταυρό, Μέλισσα-Σταυρό και 1 σηματοδοτούμενο κόμβο στη Μέλισσα, επάλληλο με τον σηματοδοτούμενο κόμβο Αθηνών.

-Τεχνικά έργα με επέκταση της Γέφυρας «Καλέντζη» και της Γέφυρας «Λείψιμου» και υδραυλικά έργα με οχετούς για τη διέλευση αποστραγγιστικών τάφρων και αρδευτικών καναλιών κάτω από το σώμα της οδού.

-Σήμανση και ασφάλιση οδού (οριζόντια και κατακόρυφη μόνιμη σήμανση και μεταλλικά στηθαία ασφαλείας κατά μήκος της κύριας αρτηρίας και του παράπλευρου δικτύου) και

-Ηλεκτροφωτισμό τελευταίας τεχνολογίας και εξοικονόμησης ενέργειας με LED σε όλο το μήκος της οδού.

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares