Ο Δήμος Καλαμάτας απέκτησε ένα πολύ χρήσιμο πολυμηχάνημα έργου

Γράφτηκε από
Ο Δήμος Καλαμάτας απέκτησε ένα πολύ χρήσιμο πολυμηχάνημα έργου                            1 950x534

Ένα νέο πολυμηχάνημα έργου παρελήφθη από το Δήμο Καλαμάτας, μέσω χρηματοδότησης που εξασφαλίστηκε από το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης των Δήμων του «Φιλόδημος ΙΙ».

Πρόκειται για πολυμηχάνημα επισκευής οδοστρώματος και παρεμβάσεων καθαρισμού, το οποίο αναμένεται να συνδράμει στην καθημερινή προσπάθεια των δημοτικών συνεργείων που εκτελούν έργα στην πόλη της Καλαμάτας και τις Κοινότητες.

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 εκκίνησε η διαδικασία εκπαίδευσης των εργαζομένων για τον χειρισμό του, με δοκιμαστικές εργασίες επούλωσης λάκκων και καθαρισμούς πρανών.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ανέφερε: «Μια προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για την προμήθεια μηχανήματος επισκευής οδοστρώματος υλοποιείται σήμερα. Προμηθευτήκαμε αυτό το πολυμηχάνημα, αξιοποιήσαμε τις δυνατότητες που μας δίνει και συγχρόνως προμηθευτήκαμε το συνοδό του εξοπλισμό που αφορά καταστροφές και «μπορντούρα» που θα τα αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό.

Ήδη τις επόμενες ημέρες, αφού ολοκληρωθεί η εκπαίδευση, θα ξεκινήσουμε να επισκευάζουμε δρόμους, γούβες σε διάφορα σημεία της πόλης. Βεβαίως, θα ανακοινώνεται προηγουμένως σε ποια σημεία θα γίνονται παρεμβάσεις πριν βγει το συνεργείο μας. Οι επισκευές γίνονται με ψυχρή άσφαλτο που σημαίνει ότι άμεσα μπορούμε να κάνουμε αποκατάσταση και την ίδια στιγμή να δίνεται ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Ο Δήμος Καλαμάτας απέκτησε ένα πολύ χρήσιμο πολυμηχάνημα έργου                            4
Μικρές παρεμβάσεις αλλά ουσιαστικές για να βελτιώνεται η καθημερινότητα.

Συγχρόνως, μας δίνει τη δυνατότητα καθώς είναι πολυμηχάνημα όπως είπαμε, να το βγάλουμε στα χωριά, να το βγάλουμε στον Ταΰγετο να καθαρίσει με τον καταστροφέα, να κουρέψει με τις μπορντούρες και δέντρα που προεξέχουν. Δέντρα, κλαριά μέχρι έντεκα πόντους μπορεί να κουρέψει χωρίς κανένα πρόβλημα, χωρίς να χρειάζεται παρέμβαση βενζινοπρίονου.

Επίσης, αυτό το πολυμηχάνημα έχει τη δυνατότητα αφού προμηθευτούμε και αλατιέρα έξτρα και λεπίδες να το αξιοποιήσουμε ακόμα και το χειμώνα. Είναι ένα πολυμηχάνημα, ένα πολυεργαλείο για το Δήμο που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει πολύ στη λειτουργία και στην καθημερινότητα της πόλης μας».

Ο Δήμος Καλαμάτας απέκτησε ένα πολύ χρήσιμο πολυμηχάνημα έργου                            3 1024x768
Ο Δήμος Καλαμάτας απέκτησε ένα πολύ χρήσιμο πολυμηχάνημα έργου                            2 1024x768
Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares