Ο Δήμος Αλμυρού τίμησε τον Νέο Ιερό Λόχο των Θηβών

Γράφτηκε από
Ο Δήμος Αλμυρού τίμησε τον Νέο Ιερό Λόχο των Θηβών                3 950x1267

Ο Αλμυρός Μαγνησίας γιόρτασε με λαμπρότητα την επέτειο 140 χρόνων απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό, καθώς και τη συμβολή του επονομαζόμενου «Νέου Ιερού Λόχου» στους απελευθερωτικούς αγώνες.

Η απελευθέρωση του Αλμυρού, στις 17 Αυγούστου 1881, (και η συμφωνία προσάρτησης της Θεσσαλίας) ήρθε έπειτα από μια σειρά μαχών, στις οποίες συμμετείχαν με αυταπάρνηση 300 Θηβαίοι Ιερολοχίτες, πολεμώντας στο πλευρό των επαναστατών και αντιμετωπίζοντας τους Τούρκους στον Πλάτανο Αλμυρού.

Στο διήμερο εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης, ο Δήμος Αλμυρού τίμησε και τους Ιερολοχίτες των Θηβών, ενώ μεταξύ των επισήμων προσκεκλημένων ήταν και ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας(ΔΟΘ), κ. Σταμάτης Καλαμιώτης, ως εκπρόσωπος του Δήμου Θηβαίων. «Είχα, λοιπόν, τη χαρά να εκπροσωπήσω τον Δήμο Θηβαίων αλλά κυρίως να «φουσκώσω» ως Θηβαίος από υπερηφάνεια για τα τιμητικά και συγκινητικά λόγια με τα οποία περιέγραφαν τον αγώνα των Ιερολοχιτών. Γιατί οι Θηβαίοι, αν και ανήκαν στις ήδη απελευθερωμένες περιοχές, συμμετείχαν στους αγώνες οδηγούμενοι μόνο από το πατριωτικό τους καθήκον και από την ιερή ιδέα της πλήρους απελευθέρωσης του Έθνους από τον τουρκικό ζυγό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, λοιπόν, στον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Ευάγγελο Χατζηκυριάκο, για την πρόσκληση και την τιμή που έκανε στην πόλη μας. Αλλά και γιατί μας θύμισε τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση των Θηβαίων, αρετές που πρέπει να αποτελέσουν έμπνευση και οδηγό για τις νέες γενιές», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο κ. Καλαμιώτης.

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *