Ιωάννης Ξουρίκης: Ο πολιτευτής στη διάθεση των πολιτών

Γράφτηκε από
Ιωάννης Ξουρίκης Ιωάννης Ξουρίκης: Ο πολιτευτής στη διάθεση των πολιτών

Ο υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής Ιωάννης Ξουρίκης προέβη στην παρακάτω δήλωση: Λόγω της κακοκαιρίας που έρχεται (Μπάρμπαρα) είμαι στην διάθεση των πολιτων μαζί με τους συνεργάτες μου να επέμβουμε όπου χρειαστεί… Μακάρι να πανε ολα καλα και να δουλέψει ο κρατικός μηχανισμός…. Αλλά όταν υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα παντα πρεπει να είμαστε σε ετοιμότητα, διότι αυτός είναι ο ρόλος μας και όχι μόνο για την ψήφο στις εκλογές… Το ΕΝΩΝΩ και γω παντα δίπλα σας….

Ο Ιωάννης Ξουρίκης του Στεργίου γεννήθηκε και κατοικεί στη Ραφήνα. Γνωστός στην περιοχή του για τις περιβαλλοντικές του ευαισθησίες, αλλά και για τον εθελοντισμό του σε φυσικές καταστροφές (π.χ. φωτιές, πλημμύρες), για μία ακόμα φορά, θέτει τον εαυτό του στη διάθεση των πολιτών με αφορμή την τελευταία κοκαιρία.

Ιωάννης Ξουρίκης

Σε έναν κόσμο, που οι άνθρωποι εξωθούνται στο περιθώριο, για να πάρουν τη θέση τους οι άψυχοι αριθμοί. Σε μία κοινωνία, που ο Ανθρωπισμός «κανιβαλίζεται» από άδικους κι ανισόρροπους οικονομίστικους κανόνες. Σε ένα αξιακό σύστημα, που οι Ηθικές Αξίες τείνουν να υποσκελισθούν μονοσήμαντα από χρηματικές επιδιώξεις. Σε ένα θεσμικό περιβάλλον, που τα Δημοκρατικά Ιδεώδη υποχωρούν από την πίεση οικονομικών φασισμών διαφόρων αποχρώσεων και μορφών.

Σε ένα διεθνές πεδίο, που λησμονείται ο Οικουμενικός Ανθρωπισμός κι η Δικαιοσύνη και επιδιώκεται η άκρατη υποταγή των Εθνών Κρατών σε μία άδικη, σκληρή και άψυχη παγκοσμιοποίηση. Σε μία Χώρα, που οι κρίσιμες αποφάσεις για τα Εθνικά Δίκαια λαμβάνονται ερήμην του Ελληνικού Λαού. Σε μία ελληνική πραγματικότητα, που οι τοπικές προτεραιότητες των ιδιαιτέρων πατρίδων μας συνθλίβονται από τις κεντρικές εξουσίες κομμάτων και κυβερνήσεων. Στην Ελλάδα του «Διαίρει και Βασίλευε», που κάποιοι αποφασίζουν για εμάς, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΕΜΑΣ.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ο διαχωρισμός της κοινωνίας με βάση τα πολιτικά στερεότυπα του Δεξιού ή του Αριστερού, όχι απλώς δεν ωφέλησε, όπως απέδειξαν τα τελευταία χρόνια αλλά υπήρξε επιζήμιος για την εθνική ομοψυχία. Ούτε οι συντηρητικές, ούτε οι προοδευτικές δυνάμεις μπόρεσαν να σταθούν μακριά από ανήθικες πρακτικές που χρεοκόπησαν τη χώρα, όχι μόνο οικονομικά αλλά και από πλευράς ηθικών αξιών. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, χρειαζόμαστε τη διαμόρφωση ενός νέου ηθικού πλαισίου και την πλήρη εφαρμογή του στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας.

Ιωάννης Ξουρίκης Ιωάννης Ξουρίκης Ιωάννης Ξουρίκης: Ο πολιτευτής στη διάθεση των πολιτών
Σ’ αυτό ακριβώς στοχεύει η ίδρυση του ΕΝΩΝΩ. Με ψύχραιμη ματιά, με λόγο ενωτικό και με επίκεντρο τον άνθρωπο απευθυνόμαστε στο μεγάλο εκείνο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που επλήγει από τις μνημονιακές πολιτικές της τελευταίας δεκαετίας και συνεχίζει να πλήττεται από αυταρχικές πρακτικές που καταστρατηγούν το Σύνταγμα και περιορίζουν τα ατομικά και κοινωνικά του δικαιώματα. Είναι πολλά εκείνα που πρέπει να γίνουν για να ανακτήσει η πατρίδα μας την αξιοπρέπεια και την ελευθερία της. Ενωμένοι και πιστεύοντας με θέρμη στον δίκαιο αγώνα μας μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ιωάννης Ξουρίκης

Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *