Δρομολογείται λύση για τα «κόκκινα οικόπεδα» της Μαλεσίνας

Γράφτηκε από
Γιάννης Οικονόμου  Δρομολογείται λύση για τα «κόκκινα οικόπεδα» της Μαλεσίνας Oikonomou Vouli

Στο θέμα των «κόκκινων οικοπέδων» της Μαλεσίνας, που ενώ έχουν παραχωρηθεί με βασιλικό διάταγμα στους κατοίκους της περιοχής από το 1894 οι σημερινοί τους κάτοχοι δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας, επανήλθε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου με την τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα για το θέμα με τον υφυπουργό Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλο.

Ο κ. Οικονόμου είχε αναδείξει το θέμα υποβάλλοντας σχετική ερώτηση στις 27-11-2019 και από τότε βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το υπουργείο, τη γενική γραμματεία δημόσιας περιουσίας και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι το 2003 το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε για 285 δικαιούχους, σήμερα 17 χρόνια μετά εξακολουθεί να παραμένει για ακόμα 320 περιπτώσεις. Κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης τονίστηκε πως από την πλευρά του υπουργείου, σε συνεργασία με τον Δήμο Λοκρών, ζητήθηκε από την Κτηματολογική Υπηρεσία Αταλάντης να συγκεντρωθούν τα ΚΑΕΚ των ακινήτων που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα και δεν έχουν συμπεριληφθεί σε κάποια δήλωση μέχρι σήμερα, προκειμένου στη συνέχεια η κυβέρνηση με νομοθετική παρέμβαση να αντιμετωπίσει οριστικά το ζήτημα, αποδίδοντας τους τίτλους ιδιοκτησίας στους νόμιμους κατόχους τους. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου που συμμετείχαν στη συζήτηση δεσμεύτηκαν να ενημερώνουν για την πορεία επίλυσης του ζητήματος.

Κατηγορίες άρθρου:
Διάφορα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *