Γ. Οικονόμου: Πάνω από 10 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό αρδευτικών δικτύων στη Φθιώτιδα

Γράφτηκε από
Φθιώτιδα  Γ. Οικονόμου: Πάνω από 10 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό αρδευτικών δικτύων στη Φθιώτιδα                 10

Πάνω από 10.000.000 ευρώ θα αξιοποιηθούν για τη βελτίωση, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υφιστάμενων αρδευτικών δικτύων στη Φθιώτιδα με την έγκριση των αιτήσεων στήριξης. Πρόκειται για τη Δράση 4.3.1: «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που αφορά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους Δήμους Λαμιέων, Δομοκού και Στυλίδας.

Τα έργα που θα λάβουν χρηματοδότηση και τα επιλέξιμα ποσά δημοσίας δαπάνης είναι τα εξής:

Δήμος Λαμιέων: Εκσυγχρονισμός αρδευτικού δικτύου Τ.Ο.Ε.Β Μοσχοχωρίου 2.197.500 ευρώ.
Δήμος Δομοκού: Σύστημα εκσυγχρονισμού, εξοικονόμησης νερού και ενεργειακής αναβάθμισης δικτύου άρδευσης ευρύτερης περιοχής Δήμου Δομοκού 2.199.760 ευρώ.
Δήμος Δομοκού: Σύστημα εκσυγχρονισμού, εξοικονόμησης νερού και ενεργειακής αναβάθμισης δικτύου άρδευσης Νέου Μοναστηρίου Δομοκού 1.748.524 ευρώ.
Δήμος Στυλίδας: Εκσυγχρονισμός υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου Δ.Ε. Στυλίδας 2.160.000 ευρώ.
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Εκσυγχρονισμός γεωτρήσεων και δικτύων άρδευσης του Τ.Ο.Ε.Β Ξυνιάδος Φθιώτιδας 2.200.000 ευρώ.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας,.Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε:

«Ο εκσυγχρονισμός, η βελτίωση και η ενεργειακή αναβάθμιση των αρδευτικών δικτύων αποτέλεσε δέσμευση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο ουσιαστικής στήριξης του πρωτογενούς τομέας, που γίνεται πράξη. Ήταν μια αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την Κυβέρνησή μας, όπως είχα διαμηνύσει και το Νοέμβριο του 2021, στη συνάντηση που είχα στο Μέγαρο Μαξίμου με τους Δημάρχους της Φθιώτιδας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Τα αρδευτικά δίκτυα στο Μοσχοχώρι, την Ξυνιάδα, τη Στυλίδα, το Δομοκό και το Νέο Μοναστήρι θα αναβαθμίσουν την ποιότητα εργασίας των παραγωγών της περιοχής μας, αλλά και το βιοτικό επίπεδο των τοπικών κοινωνιών.

Οι αγρότες, οι καλλιεργητές, οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται στο επίκεντρο των πολιτικών της Κυβέρνησής μας, σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε».

Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *