Αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών σε Αχαρνές και Ζεφύρι

Γράφτηκε από

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών και του Ζεφυρίου με σκοπό την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, της Ο.Π.Κ.Ε. και αστυνομικός σκύλος.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 22-9-2022 στις Αχαρνές, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, τέσσερις ημεδαποί, δύο άνδρες ηλικίας 31 και 53 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 50 και 34 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται 36χρονος ημεδαπός.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών, αναφορικά με τη δράση ατόμων στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών και του Ζεφυρίου, ταυτοποιήθηκαν και εντοπίστηκαν οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, επιτυγχάνοντας την πιστοποίηση της εγκληματικής τους δράσης.

Ειδικότερα, ο 31χρονος να κατέχει με σκοπό τη διακίνηση και για λογαριασμό των ανωτέρω κατηγορούμενων, εντός οχήματος δημόσιας χρήσης (ταξί) τρεις νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ηρωίνη βάρους -1.240- γραμμ. και μία νάιλον συσκευασία, επιμελώς κρυμμένη σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη πίσω από την οθόνη στερεοφωνικού συστήματος του οχήματος, που περιείχε -265- γραμμ. ηρωίνη.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο 31χρονος παρέλαβε τις ανωτέρω ποσότητες από την οικία του 53χρονου και της 50χρονης, δια χειρός της 34χρονης και 36χρονου (μη συλληφθέντα συγκατηρούμενου) και τις απέκρυψαν στο ταξί με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση.

Το ταξί με την διαμορφωμένη κρύπτη χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για τη διακίνηση των ναρκωτικών, αποβλέποντας στην αποφυγή εντοπισμού των διακινηθέντων ποσοτήτων και την επακόλουθη κατάσχεση αυτών.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 5 έρευνες σε οικίες όπου συνολικά κατασχέθηκαν:

  • -1.505- γραμμάρια ηρωίνης,
  • ζυγαριά ακριβείας,
  • δύο αυτοκίνητα εκ των οποίων το ένα ταξί ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων,
  • το χρηματικό ποσό των -3.204,8- ευρώ,
  • 5 κινητά τηλέφωνα,
  • συσκευή καταγραφής
  • και -5- κάμερες ασφαλείας

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ετικέτες άρθρου:
· ·
Κατηγορίες άρθρου:
Εγκληματικότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *