Ετοιμάζονται έργα στη Λιβαδειά

Γράφτηκε από
Ετοιμάζονται έργα στη Λιβαδειά spanos

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Στερεά Ελλάδα 2014 – 2020” εντάχθηκαν και θα χρηματοδοτηθούν τα δύο έργα ανάδειξης και βελτίωσης της ανατολικής και δυτικής εισόδου της πόλης της Λιβαδειάς, όπως και το έργο του ηλεκτροφωτισμού των εισόδων αυτών.

Συγκεκριμένα, μέσω του Ε.Π “Στερεά Ελλάδα 2014 – 2020” θα χρηματοδοτηθούν τα ακόλουθα έργα:

• Βελτίωση της προσβασιμότητας και κυκλοφοριακή αναβάθμιση της ανατολικής εισόδου της πόλης της Λιβαδειάς», συνολικού προϋπολογισμού 350.000€.

Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση της ανατολικής εισόδου της πόλης της Λιβαδειάς, επί της οδού Δημάρχου Χρήστου Παλαιολόγου, από την συμβολή της με την οδό Αγίων Θεοδώρων (Ξενοδοχείο ΦΙΛΙΠΠΟΣ) έως την συμβολή της με την οδό Σμύρνης.

• Ανάπλαση και Ανάδειξη της Δυτικής Εισόδου της Πόλης της Λιβαδειάς», συνολικού προϋπολογισμού 350.000€.

Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση της δυτικής εισόδου της πόλης της Λιβαδειάς, επί της οδού Δελφών, από την αρχή της οδού έως την συμβολή της με την οδό Αγίου Φανουρίου.

• Αναμένεται άμεσα και η έγκριση για τον ηλεκτροφωτισμό των δύο άνω εισόδων, συνολικού προϋπολογισμού 174.000€.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φανή Σπανό και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής για την πολύτιμη συνεργασία και δήλωσε πως τα έργα διευκόλυνσης της πρόσβασης και κυκλοφοριακής αναβάθμισης της ανατολικής εισόδου, της ανάπλασης και ανάδειξη της δυτικής εισόδου της Λιβαδειάς και του ηλεκτροφωτισμού τους, θα προωθήσουν λύσεις σε χρονίζοντα κυκλοφοριακά προβλήματα, ενισχύοντας την κυκλοφοριακή ασφάλεια, και θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της πόλης, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των δημοτών και ομορφαίνοντας τον αστικό της ιστό.

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *