4 συλλήψεις για παράνομη διακίνηση υγρών καυσίμων-Δέσμευση περισσότερων από 2,3 τόνων υγρών καυσίμων

Γράφτηκε από
4 συλλήψεις για παράνομη διακίνηση υγρών καυσίμων-Δέσμευση περισσότερων από 2,3 τόνων υγρών καυσίμων  4 συλλήψεις για παράνομη διακίνηση υγρών καυσίμων-Δέσμευση περισσότερων από 2,3 τόνων υγρών καυσίμων xeiropedes 950x578

Η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, συνέλαβε -4- άτομα, τα οποία δραστηριοποιούνται σε επιχειρήσεις διακίνησης και εμπορίου υγρών καυσίμων, καθώς όπως διαπιστώθηκε, αποθήκευαν και διακινούσαν παράνομα- χωρίς άδεια και παραστατικά- υγρά καύσιμα.

Πρόκειται για ιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με δραστηριότητα τις μεταφορές πετρελαϊκών προϊόντων και εμπορευμάτων καθώς και οδηγό βυτιοφόρου, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του εθνικού τελωνειακού κώδικα και της νομοθεσίας για την οργάνωση της αγοράς πετρελαιοειδών.

Προηγήθηκε διερεύνηση σχετικής καταγγελίας και από τον έλεγχο που  πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή υπαλλήλων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων (ΕΛ.Υ.Τ.), σε οικία, όχημα και αποθηκευτικούς χώρους του ανωτέρω πρατηρίου υγρών καυσίμωνβρέθηκαν συνολικά 2 τόνοι και 351 λίτρα υγρών καυσίμωντα οποία αποθηκεύονταν και διακινούνταν παράνομα χωρίς άδεια και παραστατικά.

Οι εν λόγω ποσότητες δεσμεύτηκαν από την ΕΛ.Υ.Τ. και λήφθηκαν δείγματα, προκειμένου να αποσταλούν για εξέταση στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία, ενώ οι συνολικές δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις από τις ποσότητες αυτές ανέρχονται στα 2.039,27 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Εγκληματικότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *