4η Γιορτή Ψωμιού στο Ηράκλειο Κρήτης

Γράφτηκε από
4η Γιορτή Ψωμιού στο Ηράκλειο Κρήτης 4η Γιορτή Ψωμιού στο Ηράκλειο Κρήτης 4                                 950x1355

Την 4η ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ διοργανώνει στις 16, 17 και 18 Ιουνίου 2023 το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου, με σκοπό να προβάλλει τη σημασία του

Φούρνου της Γειτονιάς και να προωθήσει τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα αρτοποιίας στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Ηρακλείου.

Σε μία εποχή, κατά την οποία η αγορά κατακλύζεται από κατεψυγμένα αρτοπαρασκευάσματα, οι αρτοποιοί του Ηρακλείου επιχειρούν να θυμίσουν στους καταναλωτές τη γεύση του φρεσκοζυμωνένου και φρεσκοψημένου ψωμιού και των αρτοποιημάτων που μπορούν να βρουν στους παραδοσιακούς φούρνους της γειτονιά, εμπλουτίζοντας τη διατροφή τους με φρέσκα και αγνά προϊόντα.

Η ΓΙΟΡΤΗ διεξάγεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου από την Παρασκευή 16/6 από  16.00 έως 20.00 και το Σαββατοκύριακο, 17/6 & 18/6, από 10.00 έως 20.00

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας με τη συμμετοχή και της Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας, η οποία προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2024 στο Παρίσι. Μαζί με αρτοποιούς του Ηρακλείου, δύο από τους οποίους ανήκουν στην Εθνική Ομάδα, θα παρασκευάσουν ψωμί σε διάφορους τύπους, παραδοσιακά αρτοσκευάσματα, αλλά και ευρωπαϊκά γλυκίσματα και αρτοποιήματα. Μέρος των παρασκευασμάτων αυτών θα προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες, ενώ μερικά από αυτά θα πωληθούν το Σάββατο και την Κυριακή στον χώρο της γιορτής, έναντι συμβολικού τιμήματος, από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων & Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ” και το Εθελοντικό Σωματείο Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. αντίστοιχα, για την κάλυψη μέρους των εξόδων τους.

Σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος  “ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗΣ” το Σάββατο 17/6 έχει οργανωθεί εθελοντική αιμοδοσία από 10.00 έως 14.00.

Τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν, την Παρασκευή το βράδυ το  Χοροδιδασκαλείον Στέλιος Καρλάκης και το Σάββατο το βράδυ η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ν. Ηρακλείου Κρήτης, με μουσική και τραγούδια από την Κρήτη και τον Πόντο αντίστοιχα.

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *