2,1 εκ. στην επαρχιακή οδό Σκιάθος- Κουκουναριές

Γράφτηκε από
2,1 εκ. στην επαρχιακή οδό Σκιάθος- Κουκουναριές                950x534

Έργα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας συνολικού προϋπολογισμού 2,1 εκατομμυρίων ευρώ ολοκλήρωσε και έχει σε εξέλιξη η Περιφέρειας Θεσσαλίας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της, στο νησί της Σκιάθου. Συγκεκριμένα:

-Ολοκληρώθηκε η πρώτη Φάση Πεζοδρόμησης της Επαρχιακής Οδού Σκιάθος-Κουκουναριές, προϋπολογισμού 300.000 € και κατασκευάστηκαν πεζοδρόμια όπου επέτρεπε το πλάτος του δρόμου, σε συνολικό μήκος ς 2,5χλμ.

-Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη Φάση Πεζοδρόμησης της Οδού, προϋπολογισμού 300.000 € με κατασκευή νέων πεζοδρομίων μήκους άνω των 2,5 χλμ.

– Εντός του Φεβρουαρίου δημοπρατείται το έργο «Αποκατάσταση Βλαβών Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Νήσου Σκιάθου από τη Θεομηνία 4 και  5/4/2020» προϋπολογισμού 1.500.000€, που περιλαμβάνει κατασκευή κυκλικού κόμβου στη θέση «Ακρόπολη» (συναρμογή της περιφερειακής οδού Σκιάθου με την Επ. Ο 45 Κουκουναριές Σκιάθος), ασφαλτικές εργασίες, βελτίωση γεωμετρικών χαρακτηριστικών, οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, καθώς και ηλεκτροφωτισμό της Επαρχιακής Οδού Σκιάθος-Κουκουναριές.

Όπως διευκρίνισε η Περιφερειακή Αρχή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου «η αρμοδιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας αφορά στη συντήρηση της Επαρχιακής οδού «Κουκουναριές-Ακρόπολη», που ξεκινά από το τέρμα της οδού Παπαδιαμάντη. Το υπόλοιπο περιφερειακό οδικό τμήμα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αναλυτικά: Με την απόφαση 3841/Τσ/10-09-2007 (ΦΕΚ Β/2154/06-11-2007) του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας και την 1η Τροποποίηση της, με αρ. 2924/48489/20-07-2009, καθορίστηκε επακριβώς το οδικό δίκτυο, Εθνικό, Επαρχιακό και τμήματα του βασικού δημοτικού δικτύου, για το οποίο η αρμοδιότητα συντήρησης ανήκει στη Π.Ε Μαγνησίας και  Σποράδων.

Ειδικά για τη Νήσο Σκιάθο η αρμοδιότητα συντήρησης της Π.Ε.Μ.Σ. αφορά στην Επ. Ο. 45 «Κουκουναριές-Σκιάθος». Το υπόλοιπο τμήμα αρμοδιότητας ΔΤΕ ΠΕΜΣ ξεκινά από το τέρμα της Οδού Παπαδιαμάντη, συνεχίζει μέχρι τη συμβολή της Περιφερειακής Οδού με την Οδό Αγίου Φανουρίου (Super Market Ακρόπολη-Θέση υλοποίησης του νέου κυκλικού κόμβου) και συνεχίζει δυτικά προς Κουκουναριές μέχρι το πέρας της οδού (στάση λεωφορείων Νο 26). Σύμφωνα με τα ανωτέρω, οι θέσεις στις οποίες ζητείται η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στο ως άνω σχετικό, και ειδικά στις θέσεις α) Διασταύρωση παραλιακής με περιφερειακή οδό, β) Διασταύρωση του Δέλτα, γ) Διασταύρωση των Οδών Κοραή, Νέας Οδού & Περιφερειακής Οδού και δ) Διασταύρωση Παπαδιαμάντη και Περιφερειακής Οδού δεν εμπίπτουν στο οδικό τμήμα αρμοδιότητας ΔΤΕ Π.Ε.Μαγνησίας και Σποράδων.

Σε εξέλιξη ακόμα 8 έργα προϋπολογισμού 14 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπρόσθετα, στο νησί της Σκιάθου η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει σε εξέλιξη μια σειρά έργων σε συνεργασία με το Δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, συνολικού προϋπολογισμού 14 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για:

– Αντιπλημμυρικά έργα 2.356.000 ευρώ, αποκατάστασης και διευθέτησης ρεμάτων στις περιοχές «Τρούλος», «Αχλαδιές», «Κουκουναριές» και «Πλατανιάς-Αγ. Παρασκευή».

– Ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου ύψους 741.608,80 ευρώ.

– Στερέωση και αποκατάσταση Κάστρου Σκιάθου και κτηρίων οικισμού στο εσωτερικό του, με προϋπολογισμό 2.828.200 ευρώ.

– Στερέωση και αποκατάσταση, συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου, του τέμπλου και των εικόνων του καθολικού της Ι. Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγίας Εικονίστριας) Σκιάθου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

– Στερέωση και αποκατάσταση, συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου, του τέμπλου, των εικόνων, του δαπέδου και των εφυαλωμένων πινακίων του καθολικού της Ι. Μ. Παναγίας Κεχριάς Σκιάθου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

– Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ), με προϋπολογισμό 1.214.339,99 ευρώ.

– Προγραμματική σύμβαση για συμπληρωματικά έργα ύδρευσης πόλης Σκιάθου, με προϋπολογισμό 970.000 ευρώ και έργο αποχέτευσης και επέκτασης ΕΕΛ περιοχής Κουκουναριών-Τρούλου Σκιάθου, με προϋπολογισμό 3.780.000 ευρώ (από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ).

– Καθαρισμός ρεμάτων νήσου Σκιάθου, με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ.

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares