21 εκ. ευρώ για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας και το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών

Γράφτηκε από
21 εκ. ευρώ για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας και το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών                        950x827

Πολύ σημαντική και εξαιρετικά θετική εξέλιξη σηματοδοτεί η χρηματοδότηση ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη διπλή παρέμβαση που αφορά στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (ΠΕΛ) και το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών (ΚΙΕΘ), καθώς έγινε δεκτή η πρόταση του Δήμου Λαμιέων από την Επιτροπή Αξιολόγησης Προτάσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η αξιοποίηση του χώρου της ΠΕΛ αποτελούσε ένα χρονίζον ζήτημα για την πόλη της Λαμίας και γίνεται πραγματικότητα ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες της Κυβέρνησης, σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς φορείς και το Επιμελητήριο.

Άνοιξε, έτσι, ο δρόμος για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και την περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίηση του χώρου της ΠΕΛ.

Παράλληλα με την ΠΕΛ, θα υλοποιηθεί και η αναβάθμιση του ΚΙΕΘ με εξωτερικές και εσωτερικές παρεμβάσεις, τόσο στο κέλυφος του κτιρίου, όσο και στη δημιουργία νέου περιεχομένου με την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών.

Εξαιρετικά ήταν και τα νέα για το Δήμο Λοκρών, καθώς έγινε δεκτή η πρόταση για χρηματοδότηση ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την αξιοποίηση συγκροτήματος διατηρητέου κτιρίου, το οποίο στέγαζε το παλιό Δημοτικό Σχολείο του Μαρτίνου, ως συνεδριακό και επιμορφωτικό χώρο, κάτι το οποίο θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε: «Η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Λαμία, καθώς είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πόλη μας. Με τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης προχωράμε στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της, αλλά και τη συνολικότερη ανάπλαση του χώρου της ΠΕΛ. Εξαιρετικής σημασίας για την ανάδειξη της επισκεψιμότητας είναι και η χρηματοδότηση για την αξιοποίηση του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.

Ακόμη μία κυβερνητική πολιτική υλοποιείται στο ακέραιο. Οι συντονισμένες προσπάθειες της Κυβέρνησης αποδίδουν καρπούς. Η Λαμία, οι Θερμοπύλες, το Μαρτίνο-όπου παράλληλα έγινε δεκτή χρηματοδότηση για την αξιοποίηση του κτιρίου που στέγαζε το παλιό Δημοτικό Σχολείο-η ελληνική Περιφέρεια εν γένει, βρίσκονται στο επίκεντρο των πολιτικών μας, οι οποίες βρίσκουν εφαρμογή στην πράξη».

Κατηγορίες άρθρου:
Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares