Η Αρχαία Ολυμπία γίνεται έδρα μεταπτυχιακών προγραμμάτων

Γράφτηκε από
Η Αρχαία Ολυμπία γίνεται έδρα μεταπτυχιακών προγραμμάτων                                                   950x633

Μνημόνιο Συνεργασίας με προοπτική δημιουργίας μεταπτυχιακού τμήματος σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία, υπογράφουν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και τα Πανεπιστήμια Πατρών και Λευκωσίας.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας θα γίνει από τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο και τους Πρυτάνεις των δύο Πανεπιστημίων, κ.κ. Χρήστο Μπούρα και Φίλιππο Πουγιούτα, σε ειδική τελετή στο Συνεδριακό Κέντρο του ΣΠΑΠ, στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου, παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας κ. Άγγελου Συρίγου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η κατεύθυνση αλλά και οι δράσεις που προβλέπει το μνημόνιο, όπως επίσης και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της συνεργασίας που θα είναι σε σχετικά σύντομο χρονικό ορίζοντα. Το αντικείμενο της συνεργασίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλωντην από κοινού προώθηση της επιστημονικής και διοικητικής συνεργασίας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών και αναπτυξιακών δράσεων εκπαίδευσης και πολιτισμού.

Προβλέπει συγκεκριμένα τον σχεδιασμό και τη δημιουργία Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών που θα προσφέρονται από κοινού (joint degrees), από τα Πανεπιστήμια, την από κοινού διοργάνωση επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων (π.χ. συνέδρια, ημερίδες, εκδηλώσεις κτλ), την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων και καινοτόμων πρωτοβουλιών, κ.α.

Η Αρχαία Ολυμπία γίνεται έδρα μεταπτυχιακών προγραμμάτων mnimonio metaptyxiako 1024x800
Κατηγορίες άρθρου:
Εκπαίδευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *