Ευχαριστίες προς την Ιορδανία για την αποστολή πυροσβεστικού ελικοπτέρου

Γράφτηκε από
Ευχαριστίες προς την Ιορδανία για την αποστολή πυροσβεστικού ελικοπτέρου

Θερμές ευχαριστίες προς την Ιορδανία για την αποστολή ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου εξέφρασε χθες ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, σε μια λιτή τελετή που έλαβε χώρα με την ευκαιρία της παραμονής του πληρώματος στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Βασιλιά της Ιορδανίας και της κυβέρνησης της χώρας, ένα ελικόπτερο Mi-26 απεστάλη προς τη χώρα μας για αξιοποίησή του στην κατάσβεση δασικών πυρκαγιών. Το ελικόπτερο θα παραμείνει για λίγες ακόμη ημέρες στην Ελλάδα, σε ετοιμότητα, ώστε να επιχειρήσει άμεσα εφόσον χρειαστεί.   

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε προς τα 16 μέλη του πληρώματος, ο Υφυπουργός υπογράμμισε ιδιαίτερα τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της περιοχής μας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, σημειώνοντας: «Καμιά χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τις επιπτώσεις αυτές και βλέπουμε με πόση σφοδρότητα πλήττεται φέτος από δασικές πυρκαγιές ολόκληρη η δυτική Ευρώπη. Αλλά και στη χώρα μας, αντιμετωπίζουμε καθημερινά πολλές και ενίοτε μεγάλες πυρκαγιές, τις οποίες κατορθώνουμε ως σήμερα να περιορίζουμε.

Δεν είναι τυχαία, λοιπόν, η προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, ως συλλογική απάντηση της ΕΕ στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, αλλά και για την ενίσχυση της συνεργασίας με τις χώρες της ανατολικής Μεσογείου και της Βαλκανικής.

Στο πλαίσιο αυτής ακριβώς της συνεργασίας, του ρόλου της Ελλάδας ως κόμβου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την περιοχή μας, αλλά και των άριστων διμερών μας σχέσεων με την Ιορδανία, απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την έμπρακτη στήριξή σας στην προσπάθεια που καταβάλλουμε». 

Ευχαριστίες προς την Ιορδανία για την αποστολή πυροσβεστικού ελικοπτέρου
Από πλευράς του, ο επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Ιορδανίας στη χώρα μας, Issa Alhijazin, ευχαρίστησε θερμά τη χώρα μας για τη φιλοξενία και εξήρε το άριστο επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας-Ιορδανίας, καθώς και την διαρκή ετοιμότατα των δύο χωρών για παροχή αμοιβαίας συνδρομής σε θέματα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *