Καλαμάτα: Εκδήλωση με θέμα «Λάδι του ’21»

Γράφτηκε από
Καλαμάτα: Εκδήλωση με θέμα «Λάδι του ’21»                 21 950x450

Εκδήλωση – παρουσίαση της δράσης «Λάδι του ’21» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαρτίου και ώρα 20:00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Η παρουσίαση, εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «Καλαμάτα – Μάρτιος, Μήνας Ελευθερίας». Η εν λόγω δράση είναι ενταγμένη στον επετειακό σχεδιασμό του Δήμου, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο αιώνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Η δράση «Λάδι του ’21» τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Αφορά 1821 αριθμημένες, συλλεκτικές φιάλες με καλαματιανό ελαιόλαδο από υπεραιωνόβιες ελιές, οι οποίες θα αποσταλούν σε σημαίνουσες προσωπικότητες ανά τον κόσμο.  

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Κεντρικός ομιλητής με θέμα: «Το χρυσάφι της Μεσσηνίας στο διάβα της Ιστορίας» θα είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Πρωτογενούς Τομέα, Χημικός με ειδίκευση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Μεσσηνιακού Ελαιολάδου, Δρ. Στάθης Αναστασόπουλος.

Θα ακολουθήσει συναυλία Χορωδιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, με τραγούδια από χώρες που ενίσχυσαν την Επανάσταση του 1821.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που είναι σε ισχύ.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *