Φωκίδα: Αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο Δελφών

Γράφτηκε από
Φωκίδα Φωκίδα: Αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο Δελφών                                                            e1663852228590 950x609

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και συμβασιοποίησε για τη Φωκίδα το έργο: «Αποκατάσταση τεχνικών έργων και καθαρισμός χειμάρρων Δ.Ε. Γραβιάς και Παρνασσού – Β΄Φάση», αρχικού προϋπολογισμού 214.000 ευρώ. Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι:

  1. Ο καθαρισμός και η κατάλληλη διαμόρφωση των πρανών των χειμάρρων Αποστολιάς, Καστελλίων, Κουραδάς, Μαριολάτας και όπου αλλού προκύψει ανάγκη σε χειμάρρους των Δ.Ε. Γραβιάς και Παρνασσού, καθώς και διαμόρφωση της κοίτης τους για την ομαλή απορροή των υδάτων.
  2. Η επισκευή ή και η επέκταση υφιστάμενων τεχνικών προστασίας των πρανών με κατασκευή συρματοκιβωτίων σε συνολικό μήκος 120 περίπου μέτρων σε σημεία τα οποία εγκυμονούν κινδύνους για παρακείμενες ιδιοκτησίες.
  3. Η εφαρμογή λιθορριπής προστασίας κοίτης και πρανών, όπου κριθεί απαραίτητο.

Την σύμβαση κατασκευής του έργου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και σε διευρυμένη συνάντηση με το δασαρχείο της Άμφισσας ενημερώθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για την σωστή τήρηση όλων των πρωτοκόλλων για την αποφυγή διάδοσης της αρρώστιας στα πλατάνια της περιοχής.

Ακολούθως ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος δήλωσε: «Με συνέπεια συνεχίζουμε δράσεις για την προστασία ζωών και  περιουσιών, ενόψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου».

Φωκίδα

Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *