Φθιώτιδα: 11,6 εκ. ευρώ για το αρδευτικό δίκτυο Ανατολικής Βίστριζας

Γράφτηκε από
Φθιώτιδα: 11,6 εκ. ευρώ για το αρδευτικό δίκτυο Ανατολικής Βίστριζας

Υπεγράφη η απαιτούμενη συμπληρωματική σύμβαση, αξίας 11,6 εκατ. ευρώ, για το Αρδευτικό Δίκτυο Ανατολικής Βίστριζας. Επί της ουσίας, η συμπληρωματική σύμβαση ανοίγει το δρόμο για την απρόσκοπτη και επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, καθώς επιλύει μία σειρά από ζητήματα που προέκυψαν κατά την υλοποίηση του.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη φάση αρχικής υλοποίησης είχαν εντοπιστεί ορισμένες δυσχέρειες, οι οποίες μπορούσαν να αντιμετωπιστούν μέσω σύναψης συμπληρωματικής σύμβασης. Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου παρακολούθησε στενά το θέμα όσο βρίσκονταν στη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και προχώρησε σε μία σειρά πρωτοβουλιών και κινήσεων, που οδήγησαν τον Απρίλιο του 2021 στην Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία δόθηκε η δυνατότητα στο ΥπΑΑΤ να προχωρήσει στην υπογραφή του σχεδίου της 1ης συμπληρωματικής σύμβασης. Ταυτόχρονα, η επικοινωνία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ήταν και παραμένει διαρκής με σκοπό τον πιθανό προσδιορισμό συμπληρωματικών έργων που ενδεχομένως απαιτούνται.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του αρδευτικού δικτύου της Ανατολικής Βίστριζας του νομού Φθιώτιδας, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων αποχετευτικών-στραγγιστικών έργων, των έργων οδοποιίας, των αντιπλημμυρικών έργων και των βασικών αρδευτικών έργων και οι καλλιεργούμενες εκτάσεις που επωφελούνται ανέρχονται στα 23.090 στρέμματα. Η συνολική έκταση της περιμέτρου του έργου είναι 28.500 στρέμματα.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου δήλωσε σχετικά: «Η υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης είναι ένα ιδιαίτερα ευχάριστο γεγονός, καθώς πλέον ανοίγουμε σταθερά βήμα για την ολοκλήρωση του Αρδευτικού Δικτύου Ανατολικής Βίστριζας. Οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τη σημασία του, καθώς είναι ένα έργο που θα εξασφαλίσει την βιωσιμότητα, θα διασφαλίσει την άρδευση και θα αναβαθμίσει την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής».

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *