Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ” – «100 χρόνια πριν…»-Το μουσικό σχήμα “Οι Λούστροι” στην Ιτέα

Γράφτηκε από
Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ” – «100 χρόνια πριν…»-Το μουσικό σχήμα “Οι Λούστροι” στην Ιτέα OI LOYSTROI 950x478

Οι ημέρες που διανύσαμε ήταν πολύ δύσκολες για τους ανθρώπους της περιοχής μας λόγω των πυρκαγιών. Ευτυχώς το χειρότερο σενάριο απετράπη. Το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» θέλοντας να τονώσει το ηθικό στους ανθρώπους της περιοχής συνεχίζει με το δεύτερο αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, προσφέροντας την παράσταση «100 χρόνια πριν…» από το μουσικό σχήμα «Οι Λούστροι» την Κυριακή 10 Ιουλίου στην Ιτέα με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

«100 χρόνια πριν…»
Μουσικό σχήμα Οι Λούστροι 
Κυριακή 10 Ιουλίου, ώρα 21:15 
Προβλήτα / Ιτέα 

Το μουσικό σχήμα «Οι Λούστροι» παρουσιάζει τη μουσική παράσταση με τίτλο «100 χρόνια πριν…». Μια παράσταση-υμνωδία στη μνήμη όλων όσων χάθηκαν στην διάρκεια της Μικρασιατικής Καταστροφής και υπέφεραν από τον ξεριζωμό και τις δυσκολίες κατά την εγκατάστασή τους στις νέες πατρίδες. 

Παραδοσιακά δίγλωσσα τραγούδια σε αυθεντική διάλεκτο με θέμα τον έρωτα και την καθημερινή ζωή, μουσικές, κείμενα και αυθεντικές συνεντεύξεις Μικρασιατών, καθώς και μουσικές, τραγούδια και κείμενα σύγχρονων καλλιτεχνών που επηρεάστηκαν και εμπνεύστηκαν από το γεγονός της καταστροφής, συνθέτουν μία ευρεία θεματολογία για τη ζωή πριν και μετά την καταστροφή, τις συνέπειες και τις κοινωνικές και πολιτιστικές της προεκτάσεις στον ελλαδικό χώρο και στη διασπορά του ελληνισμού.  

Το μουσικό σχήμα «Οι Λούστροι» αποτελείται από τους μουσικούς: Αραμπατζής Δημήτρης (ακορντεόν), Βαρτσάκης Γιώργος (φωνητικά, κιθάρες), Κουνατίδης Γιώργος (φωνητικά, ούτι, νέυ), Κυρίδης Λεωνίδας (κοντραμπάσσο), Γιώργος Καραμφίλης (φωνητικά, μπουζούκι), Saoulis Görkem (φωνητικά, κανονάκι), ΣαούληΑσημούλα-Αζιζέ (φωνητικά, κρουστά, μπαγλαμά), Σαούλης Γιάννης (φωνητικά, μπουζούκι), Στεφανίδης Αλέξης (ποντιακή λύρα, κεμανές, φωνητικά), Τσίτσαρης Θανάσης (φωνητικά, τσέλο, μαντολίνο), Τσώνης Τάσος (κρουστά, drums). 
Αφήγηση κειμένων: Ξένια Τσέλιγκα. 
Επιμέλεια ρεπερτορίου, κειμένων και ενορχηστρώσεων: Γιάννης Σαούλης.

Είσοδος Ελεύθερη

Διοργάνωση Δίκτυο Δελφών με εταίρους τους Δήμους Δελφών και Δωρίδας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ” – «100 χρόνια πριν…»-Το μουσικό σχήμα “Οι Λούστροι” στην Ιτέα AFISA 4o FESTIBAL DELFWN TO LALON YDWR scaled
ΧΟΡΗΓΟΙ: Imerys Βωξίτες, Mytilineos Αλουμίνιο της Ελλάδος (Τομέας Μεταλλουργίας), Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες και More Energy.

Ετικέτες άρθρου:
· · ·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *