Φάρσαλα: Κατασκευή υπόγειων αγωγών άρδευσης 8 χιλιάδων στρεμματων

Γράφτηκε από
Φάρσαλα: Κατασκευή υπόγειων αγωγών άρδευσης 8 χιλιάδων στρεμματων 4548 950x715

Ξεκίνησε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η κατασκευή των υπόγειων αγωγών άρδευσης σε περιοχές αρμοδιότητας του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων (βόρειο τμήμα). Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή αγωγών 1 χλμ στην περιοχή Πολυδάμειο.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και οδηγεί στην υπογειοποίηση αγωγών σε μήκος περίπου 15 χιλιομέτρων σε 18 αρδευτικά αντλιοστάσια (γεωτρήσεις) στην περιοχή ευθύνης του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων για την άρδευση 8.110 στρεμμάτων αγροτικής γης.

«Ξεκίνησε ένα έργο ζωής στην περιοχή των Φαρσάλων και ήδη έχουμε ολοκληρώσει στο Πολυδάμειο σε ένα από τα 18 αντλιοστάσια που περιλαμβάνονται στο έργο την υπογειοποίηση αρδευτικών αγωγών σε μήκος 1 χλμ» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Βελτιώνουμε τις  συνθήκες παραγωγής. Εκσυγχρονίζουμε το πρωτογενή τομέα στην πράξη. Δίνουμε κίνητρα στους ανθρώπους της υπαίθρου να παραμείνουν στην ύπαιθρο και να συνεχίσουν να παράγουν» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Υπόγεια αρδευτικά δίκτυα για  18 αντλιοστάσια

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή υπογείων αρδευτικών δικτύων για 18 αρδευτικά αντλιοστάσια (γεωτρήσεις) στην περιοχή ευθύνης του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων (Βόρειος τομέας). Η περιοχή που πρόκειται να αρδευτεί ανήκει διοικητικά στο Δ.Δ. Φαρσάλων του Δήμου Φαρσάλων και εντός των διοικητικών ορίων των Τ.Κ. Βασιλή, Άνω Βασιλικά, Πολυδάμειο, Ερέτρεια, Ανωχώριον, Βαμβακού, Λόφου, Κρήνης, Πυργάκια, Δασόλοφου.

Φάρσαλα: Κατασκευή υπόγειων αγωγών άρδευσης 8 χιλιάδων στρεμματων 4549
Πρόκειται για 18 ξεχωριστά και διακριτά δίκτυα άρδευσης, μέσω των οποίων θα αρδευτούν 8.110 στρέμματα γης, στα οποία καλλιεργούνται ως επί το πλείστον βαμβάκι, καλαμπόκι και μηδική. Σε κάθε δίκτυο κατά μήκος του αγωγού προβλέπεται η τοποθέτηση υδροληψιών με υδρόμετρο για την μέτρηση της παροχής.

Οι αγωγοί θα είναι κατασκευασμένοι από HDPE (σκληρό πολυαιθυλένιο) τρίτης γενιάς ονομαστικής πίεσης 16 atm. Το συνολικό μήκος των αγωγών άρδευσης είναι περίπου 14.750 μέτρα. Με την κατασκευή του νέου δικτύου θα εξασφαλιστεί μείωση απώλειας νερού σε σχέση με το επιφανειακό δίκτυο.

Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *