Τρίκαλα: Ξεκινά η κατασκευή πρότυπου θεραπευτικού κέντρου για άτομα με αναπηρίες

Γράφτηκε από
Τρίκαλα: Ξεκινά η κατασκευή πρότυπου θεραπευτικού κέντρου για άτομα με αναπηρίες

Πρότυπο Θεραπευτικό Κέντρο για άτομα με αναπηρίες χρηματοδοτεί και κατασκευάζει στα Τρίκαλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στα Τρίκαλα», συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 3.000.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

Το έργο αξιοποιεί τη μεγάλη δωρεά ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Δεληλίγκα και αποδίδει στην κοινωνία των Τρικάλων μια  σύγχρονη Θεραπευτική Δομή ημερήσιας φροντίδας αλλά και με πρόβλεψη διανυκτέρευσης, για άτομα με κινητικές αναπηρίες, αισθητηριακές αναπηρίες και  νοητική υστέρηση.

«Στο επίκεντρο κάθε έργου, κάθε δράσης, κάθε πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ήταν, είναι και παραμένει ο άνθρωπος και οι ανάγκες του» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ευχαριστώ όλους όσοι συνεργαστήκαμε με κατάθεση ψυχής και ανταγωνισμό προσφοράς για να  προσφέρουμε μια σύγχρονη Θεραπευτική Δομή που έχουν ανάγκη τα Τρίκαλα: το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Δημοτικών Σχολείων και Ατόμων με ειδικές ανάγκες νομού Τρικάλων «Ελπίδα», τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για τη μελέτη και τις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Τρικάλων για την κατασκευή. Ανταποκρινόμαστε στην επιθυμία  των μεγάλων δωρητών, της οικογένειας Δεληλίγκα και κατασκευάζουμε ένα ξεχωριστό έργο αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς στον άνθρωπο. Ευχαριστώ τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη και τον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο για τη διαχρονική στήριξη και συνεργασία. Η εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν την Περιφέρεια Θεσσαλίας οδηγεί σε διαγενεακά έργα προστιθέμενης αξίας που αφήνουν πίσω τους μέλλον» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το Πρότυπο Θεραπευτικό Κέντρο ΑμεΑ στα Τρίκαλα

Σε οικόπεδο επιφάνειας 11.392,84 τ.μ. στο τέρμα της οδού Πατουλιάς στα Τρίκαλα εκτός σχεδίου πόλεως και εντός Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (σύμφωνα με το Π.Δ. 16/6/1990 (ΦΕΚ 363/Δ/13-7-1990)  γίνεται:

-Αποκατάσταση των υπαρχόντων δύο κτιρίων περιλαμβανομένου και του φέροντος οργανισμού αυτών

-Λειτουργική ενοποίηση των κτιρίων με επεμβάσεις στις όψεις και στο εσωτερικό αυτών (οροφές, δάπεδα, διαχωριστικοί τοίχοι, χώροι βοηθητικοί και υγιεινής, λοιποί χώροι)

-Κατασκευή νέου κτιρίου επιφανείας 507,83 τ.μ. για την εξυπηρέτηση των αναγκών του θεραπευτικού κέντρου.

-Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με βελτίωση των προσβάσεων προς τα κτίρια και κατασκευή γηπέδων και λοιπών χώρων άθλησης ατόμων με ειδικές αναπηρίες καθώς και διαμόρφωση χώρου για την τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων γυμναστικής ατόμων με αναπηρίες

Προβλέπεται επίσης διαμόρφωση χώρων για θεραπευτική ιππασία, υπαίθριος κινηματογράφος και υπαίθριες διαδρομές.

Κατηγορίες άρθρου:
Υγεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *