Τα προβλήματα της κτηνοτροφίας σε τηλεδιάσκεψη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Γράφτηκε από
Τα προβλήματα της κτηνοτροφίας σε τηλεδιάσκεψη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων          950x678

Στην κατεύθυνση της στενής παρακολούθησης των επιπτώσεων που προκαλεί η ενεργειακή κρίση και η πανδημία του κορωνοϊού στον πρωτογενή τομέα, συνεδρίασε για πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης η Ομάδα Εργασίας του ΥΠΑΑΤ που έχει επιφορτιστεί με το κρίσιμο έργο της εξέτασης και αντιμετώπισης προβλημάτων στον τομέα της κτηνοτροφίας.

Η ομάδα εργασίας, συγκροτήθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου και αναφέρεται στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμο Κεδίκογλου.

Στον χαιρετισμό που απεύθυνε ο κ. Κεδίκογλου κατά την πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση, έθεσε ως προτεραιότητα της Ομάδας Εργασίας την παρακολούθηση των σοβαρών διαταραχών στον συγκεκριμένο κλάδο εξαιτίας των τρεχόντων διεθνών εξελίξεων αναφορικά με την υγειονομική και ενεργειακή κρίση, προκειμένου να προτείνουν τα κατάλληλα μέτρα για την προώθηση της κτηνοτροφίας.

«Με μεγάλη μου χαρά χαιρετίζω την πρώτη συνεδρίαση. Προσδοκώ πολλά από τις εργασίες σας. Όπως γνωρίζετε η κτηνοτροφία μας σε όλες τις μορφές της, είναι σε δύσκολη φάση. Ένα είναι το μεγάλο ζήτημα αυτό του κόστους παραγωγής, με δυο επιμέρους άξονες τις ζωοτροφές και το ενεργειακό», τόνισε.

Στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας και προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προστασίας Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών, κ. Σπύρος Ντουντουνάκης έκανε λόγο για αγαστή συνεργασία όλων των πλευρών με κοινό στόχο την «υποβολή σωστών πορισμάτων προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, η οποία μας στηρίζει καθημερινά».

Στη σύσκεψη, αφού τοποθετήθηκαν όλοι οι φορείς με χαιρετισμό, υπήρξε σύμπλευση στις εισήγησης του ΥφΑΑΤ και του κ. Ντουντουνάκη για αναζήτηση των βέλτιστων λύσεων προς όφελος της κτηνοτροφίας γενικά και ανά παραγωγικό κλάδο ειδικότερα καθώς και η εισήγηση προτάσεων για την αντιμετώπισή τους. Επισημαίνεται ότι στους συμμετέχοντες, έχει ήδη κοινοποιηθεί η θεματική ατζέντα της προσεχούς συνεδρίασης, που περιλαμβάνει τα μείζονα προβλήματα που άπτονται της κτηνοτροφίας.

Η Ομάδα Εργασίας συγκροτείται από εκπροσώπους επιστημονικών φορέων (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), του Δημοσίου (ΕΛΓΟ –ΔΗΜΗΤΡΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ), των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ και των παραγωγικών κλάδων.

Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *