Συνεργασία του ΕΟΔΥ με το πανεπιστήμιο της Κρήτης

Γράφτηκε από
Συνεργασία του ΕΟΔΥ με το πανεπιστήμιο της Κρήτης

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Θεοκλής Ζαούτης υπέγραψε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, στο Ηράκλειο Κρήτης,  Μνημόνιο  συνεργασίας  του ΕΟΔΥ με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το  οποίο αφορά στο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ).

Το Μνημόνιο Συνεργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΕΟΔΥ για ενίσχυση των Περιφερειακών Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας και συνυπογράφηκε από τον  Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργο Κοντάκη, με τον οποίο ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ είχε και προσωπική συνάντηση.

Ο κ. Ζαούτης σε δηλώσεις του επισήμανε ότι «η ενίσχυση γίνεται προσθέτοντας το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης  υπό τον κ Σουρβίνο  στο Εργαστήριο  Κλινικής Μικροβιολογίας και Μικροβιακής Παθογένεσης  της κας  Άννας Ψαρουλάκη για να έχουμε πλήρη κάλυψη», ενώ με τη σειρά του ο Πρύτανης κ. Κοντάκης ανέφερε ότι αντικείμενο του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας θα αποτελούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, οι πάσης φύσεως ιοί και τα μικρόβια, θέματα τροφίμων και Δημόσιας Υγείας εν γένει.

Ως προς τη λειτουργία, επισημάνθηκε ότι ο ΕΟΔΥ θα παρέχει τον εξοπλισμό, ενώ το κόστος λειτουργίας θα επιμεριστεί με το Πανεπιστήμιο.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ μετέβη στη συνέχεια στα Εργαστήρια  Αναφοράς και  συνομίλησε με τους επικεφαλείς τους, ενώ λίγο αργότερα επισκέφθηκε την ΚΟΜΥ Ηρακλείου και ολοκλήρωσε το πρόγραμμά του με τη συνάντησή του,  με το Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Παπαβασιλείου.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Υγεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *