Συνέδριο στην Καλαμάτα για τη Μικρασιατική Εκστρατεία και τη Μικρασιατική Καταστροφή

Γράφτηκε από
Συνέδριο στην Καλαμάτα για τη Μικρασιατική Εκστρατεία και τη Μικρασιατική Καταστροφή

Ο Δήμος Καλαμάτας, το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις», διοργανώνουν επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Το τέλος της Μεγάλης Ιδέας: Η Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή».

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας από την Παρασκευή 28 Απριλίου έως την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 με πλειάδα ακαδημαϊκών, πανεπιστημιακών καθηγητών και ειδικών επιστημόνων, οι οποίοι θα αναλύσουν σημαντικές πτυχές του θέματος.

Η έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου το απόγευμα στις 18:30. Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς, θα ακολουθήσει η εισαγωγική ομιλία του Ακαδημαϊκού κ. Πασχάλη Κιτρομηλίδη και επετειακή μουσική εκδήλωση με τίτλο: «Σαν της Σμύρνης το γιαγκίνι» με καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Το Σάββατο 29 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν δύο συνεδρίες∙ μία το πρωί (09:30-13:00), αφιερωμένη στη λογοτεχνία και τον πολιτισμό, και μία το απόγευμα (18:00-20:30), με αντικείμενο την ιστορία.

Την Κυριακή 30 Απριλίου το πρωί θα πραγματοποιηθεί η τρίτη συνεδρία (10:00-12:00), αφιερωμένη στη διδακτική της ιστορίας.

Σε όσους παρακολουθήσουν το συνέδριο, θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.  

Το συνέδριο γίνεται με την υποστήριξη του Επιμελητήριο Μεσσηνίας, των ΓΑΚ Μεσσηνίας , του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, της ΕΡΤ Καλαμάτας, της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας και της Ένωσης Μικρασιατών «Η Ιωνία».

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *