Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με την Αντιπρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Γράφτηκε από
Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με την Αντιπρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας IMG  20 02 2023 999 87 950x633

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, υποδέχθηκε σήμερα σε εθιμοτυπική συνάντηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο, την Αντιπρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Sun Chunlan.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι η επίσκεψη της Αντιπροέδρου του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας θα συμβάλλει πολύ θετικά στη συνέχιση της σχέσης αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας την οποία η Αθήνα επιδιώκει με το Πεκίνο.

Ο κ. Τασούλας και η κ. Sun αντάλλαξαν απόψεις για θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος και τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της κοινοβουλευτικής συνεργασίας, ιδίως μέσω των αντίστοιχων Ομάδων Φιλίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής συνεχάρη την Αντιπρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για τη συμβολή της κινεζικής πλευράς στη λειτουργία του Κέντρου Αρχαίου Ελληνικού και Κινεζικού Πολιτισμού, η τελετή έναρξης του οποίου πραγματοποιείται σήμερα στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αμφότεροι υπογράμμισαν ότι ο πολιτισμός αποτελεί σημαντική πτυχή των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών, κάτι λογικό και αναμενόμενο για δύο λαούς με μακραίωνη ιστορία και πολύπλευρη συνεισφορά στον πολιτισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ. Τασούλας και η κ. Sun Chunlan συμφώνησαν ότι η επένδυση της Κινεζικής COSCO Shipping ανοίγει ένα επιτυχημένο παράδειγμα συνεργασίας με αμοιβαία οφέλη.

Τέλος, η Αντιπρόεδρος του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την πανδημία στην Κίνα. 

Στη συνάντηση την κ. Sun Chunlan συνόδευαν οι κ.κ. Huai Jinpeng, Υπουργός Παιδείας, Gao Zhidan, Υπουργός Αθλητισμού, Xiao Junzheng, Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Meng Yang, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Κρατικού Συμβουλίου και  Cao Xuetao, Υφυπουργός Υγείας.

Από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση παρέστη ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, κ. Γεώργιος Μυλωνάκης και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου, Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με την Αντιπρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας IMG  20 02 2023 999 107 1024x682
Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με την Αντιπρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας IMG  20 02 2023 999 38 1024x683
Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με την Αντιπρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας IMG  20 02 2023 964 1024x683

Βουλή των Ελλήνων

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *