Συνάντηση Οικονόμου-Πλεύρη για το Νοσοκομείο της Λαμίας

Γράφτηκε από
Συνάντηση Οικονόμου-Πλεύρη για το Νοσοκομείο της Λαμίας                                                                                                         950x713

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, είχε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που αφορούν τη Λαμία και το Νομό Φθιώτιδας γενικότερα. Σχετικά με το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, ζήτησε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ενίσχυσης σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα, ζήτησε αφενός να αυξηθούν οι 5 θέσεις μόνιμων γιατρών (με προτεραιότητα την ενίσχυση του αιμοδυναμικού) που έχουν προβλεφθεί στην επικείμενη προκήρυξη, η οποία αναμένεται στο τέλος Ιουνίου και αφετέρου η θέση του πνευμονολόγου να προκηρυχθεί στο βαθμό του Διευθυντή.

Παράλληλα, σχετικά με την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης της δημιουργίας ογκολογικής κλινικής με ακτινοθεραπεία σε νέο κτίριο έκτασης 2.997 τ.μ εντός του πεδίου του Νοσοκομείου Λαμίας, ανέδειξε την ανάγκη νομοθετικής παρέμβασης για την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης για την ανέγερση προκειμένου το έργο να είναι εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπει το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τέλος, συζητήθηκε η στελέχωση των ιατρείων στην Τιθορέα και το Μόδι, τα οποία δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια. Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δεσμεύτηκε να αναζητήσει λύση στο επόμενο χρονικό διάστημα. Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, δήλωσε: «Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το προηγούμενο διάστημα κατέβαλε τεράστια προσπάθεια. Η απόλυτη στήριξη της Δημόσιας Υγείας αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Προτεραιότητα που εκφράζεται στην πράξη. Η ελληνική Περιφέρεια και οι τοπικές κοινωνίες βρίσκονται στο επίκεντρο, πολλώ δε μάλλον στο κομμάτι της Υγείας».

Κατηγορίες άρθρου:
Υγεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *